Primer esbós de l'estructura del nou govern de Reus

Es filtra el plantejament actual a l'espera que s'anunciï la distribució final els pròxims dies

Foto de família del pròxim govern de Reus, amb els seus quinze integrants
Foto de família del pròxim govern de Reus, amb els seus quinze integrants | Laia Solanellas
20 de juny del 2023
Actualitzat a les 15:37h
Feta la constitució del nou Ajuntament de Reus, i amb Sandra Guaita nomenada alcaldessa, queda encara per aclarir l'estructura exacta del govern municipal. Quan es va anunciar el pacte del PSC i Ara Reus amb ERC ja es va apuntar que hi hauria sis grans àrees dirigides des de les tinències d'alcaldia i de les quals penjarien les regidories. La concreció de tot plegat no s'ha fet oficial, però Canal Reus ha fet públic el dibuix que hi hauria actualment sobre la taula del govern.

 

Les sis regidories del PSC al govern de Reus

Tal com es va anunciar, el PSC, a més de l'alcaldia, comptarà amb tres tinències d'alcaldia, ERC amb dues i Ara Reus, amb una. Els socialistes tindran, en mans de Josep Baiges, la gran àrea de Promoció Econòmica i Coneixement. Segons la televisió reusenca, Baiges s'encarregarà de l'àmbit de promoció econòmica, incloent-hi Redessa, i competències vinculades a l'empresa, l'ocupació i els polígons.

No s'ha concretat, per ara, en quines mans quedarà ni amb quines atribucions la pota de Coneixement. La segona gran àrea en mans socialistes és la de Serveis a les persones i drets socials, a càrrec d'Anabel Martínez, que seria la regidora de Benestar Social. La tercera tinència d'alcaldia es va anunciar que serà per a Manel Muñoz amb el títol de Serveis Generals, Hisenda i Bon Govern.

Segons el citat mitjà, Muñoz dirigirà aquesta àrea i es convertirà en regidor d'Hisenda i de Recursos Humans. Sense concretar de quina gran àrea dependran, recaurien també en el PSC quatre regidories més. Per una banda, Educació, sota la batuta de Pilar López, i Via Pública, en mans de Daniel Marcos.

Maria del Mar Escoda, expresidenta de l'associació de veïns del barri Gaudí, serà regidora de Relacions Cíviques i, finalment, Enrique Martín ho serà d'Esports i Salut Pública segons ha avançat el mitjà.
 

ERC manté algunes regidories i suma Turisme

Pel que fa a ERC, es quedarà l'àrea de Projecció de Ciutat i Cultura, en mans de Noemí Llauradó. També la d'Urbanisme i Habitatge, sota responsabilitat de Marina Berasategui. La primera quedaria dividida entre Turisme, de la qual serà regidora Llauradó, i Cultura, on continuarà Daniel Recasens.

Es desconeix com s'organitzarà la gran àrea dirigida per Berasategui qui, alhora, és secretària d'Habitatge de la Generalitat. A les files republicanes queden Montserrat Flores, que s'apunta que podria mantenir els Serveis Generals dels quals ha sigut regidora fins ara. Inclouria la gestió del Cementiri General de Reus, com la constitució de la funerària mancomunada que està en marxa.

No se sap, a hores d'ara, si mantindrà les responsabilitats sobre Participació que ha tingut el darrer mandat. Pel que fa a Carles Prats, Canal Reus apunta que continuarà sent regidor d'Empresa i Ocupació, tot i que queda per concretar quines atribucions li correspondran exactament.
 

Ara Reus recupera Aigües i manté dues de les regidories actuals

Ara Reus, per la seva banda, tindrà Daniel Rubio com a tinent d'alcalde i responsable de la gran àrea de Medi ambient, sostenibilitat i via pública. Rubio en concret mantindria la regidoria de Medi Ambient i recuperaria la direcció d'Aigües de Reus que ja havia tingut el mandat 2015-2019 i que, aquest darrer període, havia quedat sota tutela de Noemí Llauradó. Finalment, la municipalista Dolors Vázquez continuaria sent regidora de Seguretat Ciutadana i dirigint la Guàrdia Urbana com ha fet fins ara.