1 de 10
TARRAGONA

Comencen les obres d'ampliació del CAP La Granja

La primera fase d'increment modular sumarà 2.671 m² a les instal·lacions i s'enllestirà a finals d’any

Imatge de les obres que han començat al CAP La Granja. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de juny de 2023 a les 17:15 |
Els treballs per adequar el CAP La Granja ja han arrencat amb el moviment de terres previ al muntatge dels mòduls i de la resta de la instal·lació. Aquesta primera fase inclou la reubicació i augment de l'espai destinat a Pediatria, Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), rehabilitació, consultes de medicina general i sala d'activitats comunitàries, així com la inclusió del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En aquest sentit, segons ha informat el Departament de Salut seran 2.671 m² distribuïts en una planta baixa més dues alçades. La millora del CAP La Granja oxigenarà i ordenarà el conjunt de l'edifici, a banda d'augmentar la superfície total de l'equipament fins als 6.150 m².


Les obres, amb una inversió de 5,2 milions d'euros, es financen a través dels fons europeus REACT-EU i l'execució dels treballs s'enllestirà a finals d'aquest any. La remodelació final del conjunt es completarà durant el 2024 i 2025 amb l'execució de la segona fase del Pla Director.
 

"La inversió demostra el compromís del Govern de millorar els equipaments assistencials"

El passat mes de novembre, el conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar el projecte i va remarcar que l'ampliació era necessària per donar els serveis que el barri de Torreforta i la ciutat de Tarragona necessita en aquesta zona.


Segons el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, "la inversió de la Generalitat demostra el compromís amb els veïns i veïnes dels barris de Ponent en el ferm objectiu de millorar els seus equipaments assistencials".

La gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, destaca el paper de la Primària dins el full de ruta actual del Departament: "És una prioritat i obres com la del CAP La Granja reforcen aquesta línia de treball".
Participació