El PSC del Vendrell ja marca distàncies amb Peris en la gestió de les platges

La nova regidora de l'àrea aposta per impulsar una platja per a gossos i «tornar a una neteja més intensa de la sorra»

21 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:50h
La platja de Sant Salvador, al Vendrell.
La platja de Sant Salvador, al Vendrell. | TGNDigital
El nou govern del PSC a l'Ajuntament del Vendrell no ha necessitat ni tres dies per començar a marcar distàncies amb les polítiques de gestió de les platges de l'anterior responsable d'aquesta àrea, Bàrbara Peris. Un cop nomenada la nova regidora, Marta Tobella, aquesta ha avançat algunes de les mesures que vol impulsar, i que difereixen clarament de la línia marcada durant l'anterior mandat per la portaveu de l'AVP-FIC.

Platja per a gossos

Una d'elles és la d'iniciar "els tràmits per fer possible una platja per a gossos", una mesura que el PSC, de fet, portava al seu programa electoral d'aquest 2023, però també del 2019. Peris sempre es va mostrar contrària a aquesta possibilitat, com va quedar clar mentre s'estava elaborant l'ordenança d'usos de les platges, quan va dir que no es faria una platja per a gossos, "ni per a gats, elefants, cavalls o iguanes".

En aquell moment, Peris va argumentar la decisió per motius higiènics, referint-se "als orins o els excrements de les mascotes". També afirmava que la presència de gossos a les platges podria perjudicar el procés de naturalització iniciat. En tot cas, és possible que calgui variar ja l'ordenança de platges per permetre aquesta opció, quan només fa sis mesos que s'ha aprovat.

Neteja intensiva de la sorra

Una altra de les mesures anunciades com a prioritàries per Marta Tobella és la de "tornar a una neteja més intensa de la sorra". Peris va eliminar la neteja amb maquinària a les platges, entre altres coses, per no afectar el corriol camanegre. Aquest tema va comportar molta polèmica, ja que van proliferar les queixes sobre la "brutícia" a les platges.

L'ús de la paraula "tornar" ja deixa clar que el PSC no vol mantenir la línia de la seva predecessora en aquest aspecte. Ara caldrà veure si aquest gir del PSC també suposa recuperar les banderes blaves —que fa tres anys que l'Ajuntament ni tan sols demana— o si suposa algun canvi en la decisió de mantenir les dutxes tancades.

En l'actual context de sequera, i amb la majoria de municipis de costa prenent la mateixa decisió, no sempre que ara hi hagi d'haver cap canvi immediat. Però és possible que, tan bon punt la situació es relaxi, hi hagi també un viratge en aquest aspecte. Durant la campanya, en una entrevista amb TarragonaDigital, l'alcalde, Kenneth Martínez, es va mostrar partidari que les platges tinguin "tots els serveis per garantir la qualitat de la destinació".

Brisamar i palmeres

Les incògnites sobre la nova línia marcada pels responsables de l'àrea també inclouen què passarà amb el projecte per fer un equipament de salut i esport a l'antic cinema Brisamar, o si pot variar d'alguna manera la substitució de palmeres a les platges.