1 de 10
CINEMA

Tot a punt a Reus per a la primera edició del Memorimage d'Estiu

La inauguració es farà dimecres 5 de juliol i es projectaran set pel·lícules els divendres 7, 14, 21 i 28 de juliol a la plaça del CIMIR de la capital del Baix Camp

Les projeccions es faran a la plaça del CIMIR. | Reus.cat
per TarragonaDigital, Reus | 21 de juny de 2023 a les 11:35 |
El Memorimage – Festival Internacional de Cinema de Reus presenta la seva primera edició d'estiu, que projectarà un total de set pel·lícules a la plaça del CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias) de Reus. El dimecres 5 de juliol es farà l'acte inaugural, mentre que els divendres 7, 14, 21 i 28 de juliol es realitzaran sessions amb un o dos títols cada nit, començant a les 22 hores. L'entrada serà lliure i gratuïta per a totes les sessions.

Per a aquesta primera edició a la fresca, el Memorimage d'Estiu ha programat set pel·lícules que representen el millor cinema fet amb imatges d'arxiu de l'última dècada, segons la directora artística, Anna Petrus. Alguns dels films seleccionats han passat per edicions anteriors del Memorimage i es podran reveure o descobrir de nou.


És el cas de 'A media voz' (2020), una correspondència filmada entre les cineastes Heidi Hassan i Patricia Pérez, o 'Videoblues' (2020), un dietari fílmic on la cineasta intenta entendre els misteris de la seva infantesa.

També s'ha volgut posar l'accent en els films locals de la Secció MemoriReus d'altres anys que millor han connectat amb l'audiència del festival i que demostren que el talent cinematogràfic del Camp de Tarragona és una realitat.


Així, es podrà tornar a veure 'El Periple' (2017) de Mario Pons, una reflexió sobre l'exili a partir de personatges diversos; 'El Toubab. Confiesan que he vivido' (2021), d'Agnès Olivé, que repassa vida i obra del carismàtic músic reusenc El Toubab; i 'El banquet gegant d'Antoni Miralda' (2021), d'Àlvar Calvet, que documenta el banquet que va preparar l'artista Antoni Miralda als gegants de la ciutat de Reus.

Completen la programació dues pel·lícules inèdites al festival de Reus: 'Ainhoa yo no soy esa' (2018), un retrat inaudit de la societat dels noranta a través dels escrits i els vídeos d'Ainhoa Mata; i 'Robin Bank' (2022), que descobreix el periple d'Enric Duran qui va robar milions als bancs per destinar-los a projectes socials.

 

El calendari de projeccions

El Memorimage d'Estiu inclou la projecció de set pel·lícules. La inauguració es farà el dimecres 5 de juliol, amb programa doble, mentre que la resta de projeccions es faran cada divendres del 7 al 28 de juliol al CIMIR. L'entrada serà gratuïta. El calendari és el següent:
  • 'El Banquet Gegant d'Antoni Miralda' - Dimecres 5 de juliol, a les 22 hores.
  • 'Video Blues' - Dimecres 5 de juliol, a les 23 hores.
  • 'Ainhoa, yo no esa' - Divendres 7 de juliol, a les 22 hores.
  • 'El Periple' - Divendres 14 de juliol, a les 22 hores.
  • 'Robin Bank', Divendres 14 de juliol, a les 23.20 hores.
  • 'A Media Voz', Divendres 21 de juliol, a les 22 hores.
  • 'El Toubab. Confiesan que he vivido', Divendres 28 de juliol, a les 22 hores.

 

Memorimage 2023

Cal recordar que el festival Memorimage tornarà al Teatre Bartrina de Reus amb la seva divuitena edició del dimecres 8 al dissabte 11 de novembre. La convocatòria de pel·lícules per a l'edició d'enguany s'obre aquest dijous 22 de juny i es poden presentar títols fins al 13 de juliol.

En aquest sentit, s'admetran films amb imatges d'arxiu provinents de qualsevol país del món. També es poden presentar les pel·lícules que opten a la secció MemoriReus, que han de ser produccions del Camp de Tarragona.
Participació