Brussel·les subvencionarà amb 28 MEUR l'ample de via del corredor mediterrani entre Castelló i Vandellòs

L'executiu ha seleccionat 107 iniciatives en infraestructures al conjunt de la UE que rebran 6.000 MEUR en subvencions

Una imatge del tram del corredor
Una imatge del tram del corredor | ACN
22 de juny del 2023
Actualitzat a les 15:55h
La ComissióEuropeasubvencionarà amb 28 milions d'euros el projecte d'implantació de l'ample de viaestàndard entre Castelló i Vandellòs, dins la línia del corredormediterrani. Segons ha detallat aquest dijous l'executiu comunitari, l'ajuda arribarà en forma de subvencions procedents del Mecanisme de ConnexióEuropeu (CEF, per les seves sigles en anglès), el programa de la UnióEuropea per donar suport al desplegament de la infraestructura en l'àmbit del transport. A banda del projecte del corredor mediterrani, Brussel·les ha seleccionat un total de 107 iniciatives al conjunt de la UE que rebran 6.000 milions d'euros en ajudes.

En el document enviat aquest dijous, la Comissió especifica que les subvencions contribuiran a implantarl'ample de via a un trajecte de 150 quilòmetres. "El principal benefici del projecte contribuirà al desplegament de la xarxad'ampleeuropeu a Espanya", subratlla.

Dins el conjunt d'actuacions que l'executiu comunitari pretén subvencionar, la instal·lació de l'ample de via entre Castelló i Vandellòs és el que més diners rebrà a l'Estat. Més enllà d'aquest, Brussel·les ha identificat cinc projectes més dins el territori espanyol, tant en matèria ferroviària com en l'àmbit de les aerolínies.

Al País Basc, la Comissió ha assignat 22milionsd'euros per completar la línia d'alta velocitat que ha de connectar Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià. També es destinaran gairebé 7,4 milions d'euros per millorar la connectivitat i la sostenibilitat del port de Huelva, 6,7 milions per reduir les emissions al Port d'Algesiras, prop de 5 milions d'euros per incrementar les zones d'aparcaments per a camions que circulin de forma paral·lela al corredormediterrani entre Múrcia i Almeria i 1,8 milions per optimitzar la circulació de trens entre França i Espanya a la zona de l'Aragó.