1 de 10
FESTES

Un juliol ple de cultura, gastronomia i vi a Barberà de la Conca

El municipi de la Conca de Barberà organitza la Festa del Trepat i La Nit 5.1

Imatge d'arxiu de La Nit 5.1 de Barberà de la Conca. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Barberà de la Conca | 22 de juny de 2023 a les 18:05 |
L'Ajuntament de Barberà de la Conca, l'Associació de la Festa del Trepat i l'Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juliol. Un treball conjunt de les tres entitats que s'han conjurat per teixir aliances tant en la organització de les activitats com en la comunicació d'aquests esdeveniments.

Les tres entitats coincideixen que l'exponent cultural dels estius passa per Barberà de la Conca. Seran dos caps de setmana plens d'art, música, humor, bona gastronomia i bon vi. Activitats per tots els públics, actors i edats. Dos caps de setmana, plens de vida familiar, gràcies a la Festa del Trepat i a La Nit 5.1.

 

La Festa del Trepat

La tretzena edició de la Festa del Trepat se celebrarà els dies 1 i 2 de juliol. Tot i que arrencarà amb una jornada tècnica a les 10 hores, la inauguració oficial es farà el divendres 30 de juny a la tarda. L'acte anirà a càrrec de Joan Fuguet Sans, historiador i veí del municipi de Barberà de la Conca. Tota la informació de la Festa del Trepat es pot consultar a través del següent enllaç.
 

El dissabte 1 de juliol, a les onze del matí, s'obrirà la Mostra Vi+Art, que comptarà amb la presència de 22 cellers i 25 artistes que estaran repartits al llarg del poble. La mostra es podrà visitar d'11 a 14 hores i de 18 a 23 hores. Durant el migdia, se celebrarà un dinar popular.

A la tarda, també hi haurà diverses activitats com el passacarrers de la xaranga Bandsonats, un taller de botes de vi a càrrec de Marc Micheo, de la companyia Circ de la Musaranya, i l'actuació de la banda The Long Players Sip.


A la nit, també hi haurà activitats. A partir de les 23 hores tindrà lloc el Trepat de Nit, amb un concert del grup Al Salir de Clase, al Pati del Castell. Seguidament arribarà el Trepat Jove, amb una sessió de música comercial tech amb DJ Solde.

L'endemà, diumenge 2 de juliol, la jornada començarà amb un esmorzar popular, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i la 12a Festa de la Benzina, trobada de cotxes clàssics. A les 11 hores es tornarà a obrir la Mostra Vi+Art, que es podrà visitar fins a les 15 hores.


Durant el matí de diumenge també es podran trobar passacarrers, a càrrec dels grallers de Montblanc, es podrà fer una visita guiada a la Cooperativa i haurà l'actuació del guitarrista Josep Calbet.

Durant els dos dies es podrà trobar una àmplia oferta de gastronomia, amb una àmplia gamma de tapes pels diversos carrers del poble.

De de l'organització es recorda que hi ha algunes activitats per a les quals s'ha d'adquirir entrada: el dinar de dissabte, la visita a les vinyes de trepat de dissabte i el tas de vins l'Atrapa el trepat amb Ricard Foraster del dissabte a la tarda.
 

La Nit 5.1

Els dies 21 i 22 de juliol se celebrarà la vuitena edició de La Nit 5.1. L'escenari de l'esdeveniment serà el pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. Aquesta activitats tornarà a reunir els principals grups de música i monologuistes emergents del país. L'horari serà de 19 hors fins a dos quarts de dues de la matinada.
 

El vi, la gastronomia i la cultura maridaran aquest mes de juliol a Barberà de la Conca. Foto: Laia SolanellasEl divendres 21 de juliol tindran lloc els concerts de Joan Miquel Oliver, Al·lèrgiques al Pol·len, Jazzwoman, Moli i Dj Titi. Així mateix, també tindran protagonisme els monòlegs de Mockudrames, Yael Brusca, Març Llinàs i Júlia Vila.

L'endemà, dissabte 22 de juliol, hi haurà els concerts de Pol Batlle amb Rita Payés, Pupil·les, Júlia Colom, Angeladorrrm i Dijei Luna. Els monòlegs tindran com a protagonistes Tomàs Fuentes, Andrés Fajngold, Gemma Ortís i Modgi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Conca 5.1 (@laconca51)


Durant els dos dies també es podrà gaudir de gastronomia i vi local. Hi haurà la presència dels cellers: Carlania, Celler Vilalta Pere, Gabor Celler, Gerida Viticultors, Mas Foraster, Niu Celler, Pla de la Masó i Tarannà Poètic.

La gastronomia anirà a càrrec del Restaurant Portal Dinou. Així mateix, també es podrà gaudir de cervesa artesana amb Les Clandestines i La Renaixença, i d'altres begudes i coques artesanes amb La Providència.

Els abonaments pels dos dies i les entrades per dies de forma separada ja estan a la venda a través del següent enllaç.
Participació