Noemí Llauradó presenta el pacte de govern que garanteix l'«estabilitat política» de la Diputació

ERC i PSC governaran l'ens supramunicipal amb 17 dels 27 diputats

Imatge de 15 dels 17 diputats que formaran part del nou govern de la Diputació de Tarragona.
Imatge de 15 dels 17 diputats que formaran part del nou govern de la Diputació de Tarragona. | Antonio Ramos
03 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:00h
ERC i PSC han presentat aquest dilluns l'acord de govern de la Diputació de Tarragona de cara al mandat 2023-2027. Ho han fet en un acte que ha comptat amb la presència de la gran majoria dels 17 diputats que formaran part del govern i amb la intervenció de la presidenta de l'ens, Noemí Llauradó, i els futurs quatre vicepresidents: Rubén Viñuales (Camp de Tarragona), Enric Adell (Terres de l'Ebre), Imma Costa (Baix Penedès) i Marta Ventura (Baix Penedès).

La Diputació de Tarragona es constituirà la setmana del 17 de juliol. L'ajornament del plenari de constitució de l'Ajuntament de Cambrils, a causa del recurs interposat contra l'escrutini pel NCM, ha retardat els terminis.
 

L'acord està "blindat de qualsevol dinàmica que transcendeixi com a institució"

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona des del 2019, ha explicat que "aquest acord entre les dues forces amb més representació ens avala per liderar la institució els pròxims quatre anys". Llauradó ha afegit que continuaran exercint "el lideratge territorial per reforçar les deu comarques".

En aquest sentit, Llauradó ha dit que l'acord entre ERC i el PSC per governar la Diputació de Tarragona està "blindat de qualsevol dinàmica que transcendeixi com a institució", garantint així l'"estabilitat política". El desenvolupament econòmic, la lluita contra el despoblament o la sostenibilitat són alguns dels eixos del full de ruta d'ERC i el PSC.
 

"Donar resposta a les necessitats dels pobles més petits i als anhels de les ciutats més grans"

Durant l'acte de presentació de l'acord, Noemí Llauradó ha assenyalat que la voluntat "és donar resposta a les necessitats dels pobles més petits i als anhels de les ciutats més grans". Llauradó ha destacat que aquest mandat han volgut dotar les vicepresidències "de continguts i competències".

Rubén Viñuales, que serà el vicepresident de l'ens, ha assegurat que "la Diputació és una eina essencial a la nostra província, tant pels pobles petits com també per les grans ciutats". L'alcalde de Tarragona ha afegit que el pacte entre PSC i ERC "és un bon acord per a la província de Tarragona".

El futur vicepresident segon, Enric Adell, ha manifestat que "la Diputació és la vida per als municipis petits", alhora que ha destacat que el govern estarà format per 17 dels 27 diputats de l'ens supramunicipal.

Imma Costa, que serà la tercera vicepresidenta, ha destacat que la Diputació de Tarragona té els comptes sanejats i disposa de capacitat d'inversió. Finalment, Marta Ventura ha recordat la importància que el Baix Penedès disposi de dues vicepresidències.