1 de 10
SOCIETAT

El govern espanyol ho aprova: Punt final a la mascareta obligatòria

La mesura entrarà en vigor aquest dimecres o dijous, quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat

Una infermera amb una mascareta en un centre sanitari. | EP
per TarragonaDigital, Tarragona | 4 de juliol de 2023 a les 15:30 |
Dos anys i mig després de la seva imposició —el 27 de desembre del 2020—, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts posar punt final a l'emergència sanitària i eliminar l'obligatorietat de portar mascareta als centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies. La mesura entrarà en vigor previsiblement aquest dimecres o dijous, un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).
 

La mesura té efecte als hospitals, centres de salut, farmàcies, residències, clíniques dentals, centres de reproducció assistida i centres d'atenció especialitzada, on encara era obligatori el seu ús. Amb tot, les mascaretes continuaran sent "recomanables" en aquests llocs i obligatòries encara a les zones hospitalàries amb malalts crítics o immunodeprimits, quiròfans i unitats de cures intensives.

L'acord del Consell de Ministres és fruit de la decisió del Consell Interterritorial de Salut del passat 23 de juny, quan les comunitats autònomes i el govern espanyol van aprovar aixecar aquesta obligatorietat seguint la senda que havien iniciat al mes de febrer, quan ja van eliminar també l'obligatorietat al transport públic.

 

"Avui comença la fi de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19"

En roda de premsa, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha volgut recordar totes les víctimes de la pandèmia i també la tasca de tots els professionals sanitaris. En aquest sentit, ha destacat que la vacunació ha permès que el 93% de la població estigui protegida i ha estat "essencial" perquè aquest dimarts es pugui adoptar una mesura com aquesta.

Segons el ministre de Sanitat, malgrat que la Covid-19 encara continua vigent, "està controlada" i, per tant, cal "donar per finalitzada la crisi sanitària i totes les mesures extraordinàries que s'han adoptat aquests mesos". Miñones ha afegit que "avui comença la fi de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19".


"Avui fem un pas important i tanquem un episodi provocat per la pandèmia", ha afegit, tot finalitzant que "sortim molt més forts d'aquesta crisi sanitària".
Participació