El Vendrell ja pot reprendre la licitació del servei de la neteja viària

El Tribunal de Contractes aixeca la suspensió cautelar, però obliga a fer alguns canvis

Una màquina de neteja al Vendrell.
Una màquina de neteja al Vendrell. | TGNDigital
10 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:51h
L'Ajuntament del Vendrell ja pot reprendre la licitació del nou contracte per al servei de la neteja viària, que va ser suspesa cautelarment pel Tribunal Català de Contractes el passat mes de març després d'un recurs presentat pel grup municipal de Som Poble-ERC. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha comparegut davant els mitjans aquest dilluns 10 de juliol per informar de la resolució dictada pel tribunal.

Segons Martínez, l'òrgan administratiu desestima el punt del recurs en què SP-ERC afirmava que l'estructura de costos era "inconsistent" i podia suposar "un increment del cost anual del servei d'entre 1,5 i 1,8 milions d'euros en despeses de personal". El tribunal "no aprecia que la configuració dels elements econòmics del contracte afectin els diferents articles de la llei, i per això aixeca la suspensió", ha explicat Martínez.

Aquest era el punt més delicat, ja que hauria obligat a fer tots els estudis econòmics de zero. Amb tot, l'òrgan sí que estima algunes de les denúncies que havia fet SP-ERC al recurs, per la qual cosa s'hauran d'introduir alguns canvis en els criteris de l'adjudicació. D'una banda, caldrà especificar a què es destinarà la borsa d'hores de serveis diversos que preveu el contracte.

També s'haurà de detallar el nombre de campanyes ambientals que es preveuen, així com disgregar els llocs de treball que corresponen a homes i a dones. Són canvis menors, però que obligaran a fer de nou la presentació d'ofertes, un tràmit que, quan es va suspendre la licitació, ja s'havia tancat. Les empreses hauran de tornar a presentar les ofertes tenint en compte els canvis que s'introduiran. 

Kenneth Martínez ha aprofitat la compareixença per remarcar que la tramitació "és correcte, i la resolució deixa clar que no hi ha ni sospites, ni ombres". Per això ha demanat que "la part política no torni a interferir en la part administrativa". "Cap polític posa la seva empremta en qüestions tan específiques", ha afegit. El batlle calcula que el nou contracte podria signar-se a principis del 2024.