1 de 10
Branded content

Un estiu per descobrir el patrimoni de Tarragona amb la programació del MNAT

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix activitats adreçades a tots els públics pensades per gaudir del patrimoni tarragoní

El MNAT ofereix un estiu ple d'activitats per descobrir el patrimoni tarragoní. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 25 de juliol de 2023 a les 06:00 |
Estiu és sinònim de sortir al carrer i fer activitats. En aquest sentit, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha tornat a engegar una programació especial per descobrir el patrimoni tarragoní a través de les seves nombroses activitats adreçades a tots els públics.

'Estiueja al MNAT' proposa experiència al voltant de la història i el patrimoni romà ideals per fer en família o amics. Fins al 10 de setembre, la programació ofereix visites guiades, visites teatralitzades, propostes musicals i una nova activitat a la Necròpolis, una de les joies patrimonials de la ciutat de Tarragona.


La reserva d'entrades es pot fer a través de la pàgina web del MNAT, i podeu obtenir més informació sobre les activitats trucant al telèfon 977 251 515 o enviant un correu electrònic a [email protected].
 

'Caius i Faustina' fan d'amfitrions a la Vil·la romana dels Munts. Foto: Cedida

 

Centenari del descobriment de la Necròpolis


Una de les novetats de la programació d'aquest estiu del MNAT fa referència al centenari del descobriment de la Necròpolis de Tarragona. Es tracta de la visita guiada 'Matinals a la Necròpolis', amb la qual es podrà descobrir aquest espai únic amb les explicacions d'un guia especialitzat. A les matinals també hi ha una activitat cultural per complementar la visita, la qual pot ser un monòleg històric, un banquet funerari o una dramatització de textos clàssics.

El MNAT també ha tornat a programar una de les activitats amb més èxit per descobrir la Vil·la Romana dels Munts, a Altafulla. Es tracta de la visita teatralitzada 'Caius i Faustina', els quals fan d'amfitrions a la vil·la romana i obsequien els visitants amb un petit aperitiu amb productes del territori.


Un altre dels clàssics de l'estiu a Tarragona són les visites guiades al Teatre Romà, una activitat gratuïta que us mostrarà com era aquest edifici d'espectacles, què s'hi feia i quin era el paper que jugava dins la trama urbana. 

Aquesta visita es pot fer en català i en castellà, els divendres de 19.00 a 20.00 hores, tot i que també s'ofereix una sessió complementària de 20.00 a 21.00 hores, subjecta a demanda.

 

Les activitats del MNAT s'allarguen fins al 10 de setembre. Foto: Cedida

 

Concerts amb patrimoni


Finalment, cal destacar la proposta que fusiona patrimoni i música amb la sisena edició dels Concerts a Centcelles. Els dijous del mes de juliol s'ompliran de música en aquest espai inigualable de Constantí, amb quatre propostes d'alt nivell.

El primer d'ells va comptar amb l'Escola Municipal de Música de Constantí, Rafel Gibert Recasens; mentre que el segon va dur a l'espai Maria del Mar Bonet amb Dani Espasa i Borja Penalba. El dia 20 de juliol Noèlia Rodiles posa la música i finalment, l'Onnèagon Ensemble tanca el cicle el 27 de juliol.

El Cicle de Concerts a Centcelles està organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l'Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Així doncs, es tracta d'una manera especial i única de descobrir racons del patrimoni tarragoní aquest estiu, amb propostes ideals per a tots els públics. No us oblideu de visitar la pàgina web del MNAT i consultar tota la informació.
Participació