1 de 10
SOCIETAT

La Comunitat de Regants de Riudecanyes anuncia que no és possible el reg d'emergència

El passat dimarts es van reunir amb el Departament d'Acció Climàtica

Imatge del pantà de Riudecanyes el passat mes de juny. | Ariadna Escoda/ACN
per TarragonaDigital, Reus | 20 de juliol de 2023 a les 11:10 |
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes es va reunir aquest dimarts 18 de juliol amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En el marc de la trobada, es va comunicar que no era possible el reg d'emergència. Segons la Comunitat de Regants, el Govern va argumentar que per a la utilització de l'aigua de la depuradora de Reus no hi havia temps material per  fer les obres necessàries.

Així mateix, el Departament va comunicar que el reg des de la presa de Riudecanyes no solucionava la manca de reg si després no es podia continuar regant. Així mateix, es van comprometre a tirar endavant la connexió de l'aigua de la depuradora de Reus amb la xarxa de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, per tal que es pugui utilitzar en escenaris com l'actual en les pròximes temporades de reg.

 

Neguen les acusacions de mala gestió

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha manifestat que, a través d'una empresa constructora, disposava de tot el material per a la realització de la connexió de l'aigua de l'EDAR de Reus amb la xarxa pròpia de la comunitat. El termini d'execució era d'entre quatre i cinc setmanes, podent-se fer servir a mitjan o finals d'agost.

D'altra banda, la Comunicat de Regants ha assegurat que la primera reunió amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es va produir el 24 de maig i no fa cinc mesos com s'havia dit.


En aquest sentit, també han rebutjat l'acusació de mala gestió i que els volums existents al pantà de Riudecanyes es van negociar amb els ajuntaments.
Participació