Macrooperatiu policial a les cases ocupades de Coma-ruga: identificacions i denúncies

Així mateix, s'ha tallat el subministrament de llum i aigua dels habitatges, ja que estaven connectats il·legalment

Imatge de l'operatiu policial que s'ha fet aquest matí a les cases ocupades de Coma-ruga.
Imatge de l'operatiu policial que s'ha fet aquest matí a les cases ocupades de Coma-ruga. | Policia Local del Vendrell
25 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:00h
La Policia Local del Vendrell i els Mossos d'Esquadra han realitzat aquest dimarts al matí un operatiu conjunt a les cases ocupades del carrer dels Ocells de Coma-ruga. En aquest sentit, s'han fet diverses identificacions, s'han posat denúncies i s'ha tallat el subministrament d'aigua i llum, ja que estaven connectats il·legalment. 
 
Segons fonts consultades, els cossos policials han identificat 25 persones, la majoria amb múltiples antecedents. Els agents han denunciat algunes d'aquestes persones identificades, acusades dels suposats delictes d'ocupació d'immoble i defraudació de fluid elèctric.

Així mateix, s'ha traslladat un menor a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell. Allà se l'ha identificat i s'ha comprovat que havia fugit d'un centre, fent-se les gestions pertinents per a retornar-lo.
 

Una problemàtica que ve de lluny

Els veïns de la zona, on hi ha l'Institut Escola Coma-ruga, denuncien situacions d'inseguretat i diverses problemàtiques a causa dels ocupes de les cases del carrer Ocells, com baralles, incendis i tripijocs de drogues. Els habitatges són propietat de la SAREB i, ara com ara, els cossos i forces de seguretat no poden desallotjar ni entrar, ja que no hi ha cap ordre judicial.

En aquest sentit, els veïns tenen l'esperança que els tribunals els donin la raó i es permeti el desallotjament dels ocupes. Això permetria l'Ajuntament del Vendrell actuar en els habitatges, tapiant-los i evitant, així, noves ocupacions.