1 de 10
BAIX CAMP

Prades celebra la 34a edició del Concurs Internacional de Gossos d'Atura

L'esdeveniment tindrà lloc el diumenge 6 d'agost al camp de futbol municipal

Imatge d'arxiu del Concurs de Gossos d'Atura de Prades. | Cedida
per TarragonaDigital, Prades | 27 de juliol de 2023 a les 06:00 |
Prades celebrarà el diumenge 6 d'agost una nova edició del Concurs Internacional de Gossos d'Atura, que enguany arriba a la 34a edició. L'esdeveniment, que va tenir lloc per primera vegada l'any 1988, començarà a dos quarts d'onze del matí al camp de futbol municipal. Cal recordar que l'any passat el guanyador va ser l'osonenc Moisés Tarrés i el seu gos Mac.
 

El concurs, que comptarà amb participants arribats d'arreu de Catalunya i d'altres punts de l'estat espanyol, és un reconeixement al món del pastoreig i a la feina dels pastors en la prevenció d'incendis, ja que ajuden a mantenir els boscos netejant el sotabosc.

Les entrades, amb un preu de 5 euros, es podran comprar el mateix dia del Concurs a l'entrada del camp de futbol municipal.

 

Un concurs amb dues proves

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l'obediència del gos. L'animal ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d'inici fins davant del pastor, intentant que passi per la Portella. Posteriorment, el ramat ha de quedar quiet dins del cercle i el pastor ha de treure l'esquella d'una ovella del ramat procurant que la resta del ramat quedi dins el cercle.

Finalment, el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i s'ha d'aconseguir que entri tot el ramat al corral i tancar la porta.


En la segona prova, els pastors més ben qualificats hauran de recollir el ramat en el punt d'inici, portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.
Participació