Tot a punt per a la 140a edició de la Fira de Mont-roig del Camp

Se celebrarà entre el 3 i els 6 d'agost i oferirà una trentena de propostes culturals, festives i tradicionals

Imatge d'arxiu de la Fira de Mont-roig, que enguany arriba a la seva 140a edició.
Imatge d'arxiu de la Fira de Mont-roig, que enguany arriba a la seva 140a edició. | TarragonaDigital
28 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:18h
La 140a edició de la Fira de Mont-roig del Camp se celebrarà del 3 al 6 d'agost, amb una trentena de propostes culturals, festives i tradicionals. El recinte firal obrirà portes els dies 4,5 i 6 d'agost, de les sis de la tarda a les dotze de la nit, amb dos espais: un d'expositors i un de gastronòmic amb foodtrucks i diverses actuacions musicals. 

El dia 3 d'agost tindran lloc algunes activitats prèvies com la visita comentada a l'exposició Miró i Mont-roig, al Centre Cultural Església Vella, la tradicional piscina nocturna o una festa amb discjòqueis a la Pista d'Estiu.
 

Inauguració de la Fira

La Fira s'inaugurarà oficialment el dia 4 d'agost a les vuit del vespre, després de la cercavila pels carrers del poble amb Zigurat Band. El mateix 4 d'agost hi haurà una actuació musical de David Ros, a les 20.30 hores, així com les havaneres d'Olla Barrejada, el castell de focs des de la zona esportiva i una nit jove amb el grup de versions Tarraco Surfers i discjòqueis a la Pista d'Estiu. 

L'endemà, 5 d'agost, la Fira oferirà un matí d'activitats per a tota la família al Parc Maria Martori i inflables aquàtics a la piscina municipal. a la tarda. També se celebrarà un partit de futbol de veterans entre el CA Mont-roig i la Multiesportiva Miami, el correfoc amb la Colla de Diables de Vandellós o el concert i el ball de fira amb l'orquestra Nova Blanes, entre altres activitats.

El diumenge 6 d'agost començarà amb la cursa d'obstacles per a tots els públics Garrofang, que organitza el CE L'Areny, un partit de bàsquet entre els veterans del CB Mont-roig i la Multiesportiva Miami, la 38a Trobada Gegantera amb una quinzena de colles i l'actuació musical de Clara Roldán.

A les deu de la nit, es podrà veure la comèdia 'Un mort a mitges', amb Mayte Carreras i Cristina Solà. Serà a la Pista d'Estiu i les entrades gratuïtes es podran reservar els pròxims dies a través del web www.entrapolis.com.

Entre les activitats paral·leles destaca el mural commemoratiu pels 140 anys de la Fira que s'elaborarà a partir del collage d'obres de diversos artistes locals i la col·laboració de la nova Associació Mont-Art. També al recinte firal es podrà veure una exposició de fotografies antigues de la Fira.
 

Nova edició concurs de cuina i sorteig a xarxes socials

El diumenge 6 d'agost tindrà lloc el 6è Concurs de Cuina de la Fira amb l'objectiu de posar en valor la cuina de casa nostra, així com els productes locals, de proximitat i de la terra. Les inscripcions per a participar en el concurs estaran obertes fins al dia 1 d'agost, omplint la butlleta que es trobarà a les OMAC de Mont-roig i Miami Platja i a l'oficina de l'Espai.

El  premi per al guanyador o guanyadora del concurs serà un diploma acreditatiu i un menú degustació per a dues persones al reconegut restaurant amb Estrella Michelin Quatre Molins de Cornudella de Montsant, que col·labora al concurs. 

Finalment, totes les persones que publiquin fotografies dels actes de la fira a les xarxes socials amb el hashtag #FiraMontroig23 entraran al sorteig d'un àpat per a dues persones en dels diversos bars i restaurants que col·laboren amb la Fira.