1 de 10
Indústria

Dos projectes de bateries i hidrogen a Tarragona seleccionats en un programa de subvencions europeu

BASF i Repsol plantegen una planta de reciclatge de bateries de cotxes elèctrics i un electrolitzador alcalí pressuritzat

Imatge del polígon nord del complex químic de Tarragona. | Arnau Martínez/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 3 d'agost de 2023 a les 16:20 |
La Comissió Europea ha seleccionat dos projectes de BASF i Repsol a Tarragona per a un programa de subvencions vinculades a l'energia i la transició ecològica. BASF opta a crear una planta de reciclatge de bateries de cotxes elèctrics, mentre que Repsol proposa el projecte 'T-Hynet', un electrolitzador alcalí pressuritzat per vendre hidrogen i oxigen renovables a clients locals.

Les dues iniciatives consten a la llista de 41 projectes energètics repartits en una quinzena de països europeus i pels quals es reserven 3.600 milions d'euros. Segons l'ens europeu, han d'estar operatius abans del 2030 i evitaran 221 milions de tones d'emissions de CO2 durant els deu primers anys en marxa.

Una gran oportunitat per Tarragona


Des de Tarragona, el regidor de Medi ambient i conservació de l'espai públic, Guillermo García de Castro, ha qualificat l'anunci de "boníssima oportunitat" en cas que finalment Basf opti per impulsar la planta al polígon sud de la Canonja.

Segons García, la iniciativa s'alinea amb els objectius de sostenibilitat i transició energètica ecològica marcats pel govern tarragoní. En aquest sentit, el regidor ha subratllat que la proposta no només beneficiaria a la ciutat, sinó també al conjunt del Camp de Tarragona per ser "innovadors" i "pioners" en la cerca d'una economia "més verda i sostenible".
Participació