La Fira d'Artesans d'Altafulla arriba a la 25a edició

Se celebrarà entre el 17 i el 20 d'agost amb la participació de 120 parades arribades d'arreu de l'estat espanyol

Imatge d'arxiu de la Fira d'Artesans d'Altafulla.
Imatge d'arxiu de la Fira d'Artesans d'Altafulla. | Cedida
11 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:16h
L'Ajuntament d'Altafulla i el Col·lectiu d'Artesans han presentat aquest divendres la 25a edició de la Fira d'Artesans que se celebrarà del 17 al 20 d'agost, al municipi del Baix Gaià. El regidor de Turisme, Tomàs Serra, acompanyat pel coordinador de la Fira d'Artesans, Diego Spano, i la presidenta del Col·lectiu d'Artesans d'Altafulla, Laia Gatell, han estat els encarregats de desgranar els detalls.

En aquest sentit, han explicat que en tractar-se de la 25a edició de la cita s'ha elaborat "una programació molt completa que com és habitual va adreçada al públic familiar" i que "tothom podrà trobar la seva activitat".
 

Més d'un centenar de parades arribades d'arreu de l'estat espanyol

El regidor Tomàs Serra ha celebrat que la mostra compti amb la participació de 120 parades, provinents d'arreu de l'estat espanyol, i que novament es contempli una zona d'artesania infantil, amb jocs artesanals, sessions de contacontes, una granja, els concerts de petit format i les demostracions d'oficis antics.

Pel que fa al programa, Diego Spano, ha destacat les demostracions d'oficis antics com el llauner, el picapedrer, el fuster, el vidrier i sarroner. En aquest sentit, ha afegit que, a més a més, "aquest 2023 també s'aposta per noves artesanies com la impressió en làser".

Alhora, el coordinador de la Fira d'Artesans ha ressaltat la participació i la implicació de les entitats del municipi, com els Bastoners d'Altafulla i el Grup de Diables d'Altafulla Petits. Pel que fa als concerts, aniran a càrrec de Barboots, The Dyego Brothers, Sal 150 i Miri's Way.
 

Es preveuen més de 38.000 assistents

La Fira d'Artesans se celebra a la zona de les Eres, darrere del Castell d'Altafulla, i al Parc del Comunidor, i l'horari d'obertura és des de les sis de la tarda a la una de la matinada. De fet, enguany s'amplia una hora més a la nit per donar resposta a la gran afluència de gent que assisteix a la cita.

Els organitzadors preveuen una assistència mínima de 38.000 persones, què és la xifra que es va assolir en les edicions prèvies a la pandèmia. La programació completa de la Fira d'Artesans d'Altafulla es pot consultar en el següent enllaç.