1 de 10
CULTURA

Gran èxit de l'11a edició del Danseu Festival de les Piles

Més de 3.000 assistents van desbordar les previsions de l'organització de l'esdeveniment, celebrat el passat cap de setmana

Més de 3.000 persones van gaudir del Danseu Festival les Piles d'enguany. | Toni Galitó
per TarragonaDigital, Les Piles | 17 d'agost de 2023 a les 11:30 |
L'onzena edició del Danseu Festival de les Piles es va celebrar aquest passat cap de setmana amb un èxit total de públic. Segons ha informat l'organització en un comunicat, més de 3.000 persones van passar pel festival, superant les previsions dels organitzadors.

El Danseu 2023, però, no s'atura, ja que seguirà actiu tot l'any amb el programa de residències artístiques i suport a la creació. En aquest sentit, els artistes seleccionats aniran fent parada a Les Piles per tal de poder investigar i donar vida als seus projectes.

 

La jornada de divendres

L'acte inaugural va tenir lloc divendres a la plaça Roja, amb una conversa entre Alberto Velasco, Anna Giribet i Marta Oliveres, moderada per Mar Pérez Unanue, sobre la sobreinformació i l'estrès del dia a dia.

Posteriorment, l'exterior de l'Ermita de Santa Eugènia va acollir l'espectacle de funambulisme, acrobàcies i moviment 'H', de la companyia La Córcoles Funambulisme. Paral·lelament, la plaça Roja va ser escenari de 'La veu submergida', de Maria Palma, on un  aquari gegant es va convertir en escenari.


El mateix divendres, una de les activitats va ser 'Nit d'estels', amb Inés Dibarboure, una xerrada on el públic assistent va poder conèixer moltes curiositats sobre les estrelles i l'univers. Precisament, aquest cel estrellat va envoltar a tots els assistents a l'estrena mundial de l'espectacle 'Arrels Astrals', produït pel Danseu Festival.
 

Un dissabte amb gran afluència de públic

La jornada de dissabte va arrencar amb el taller 'Anatomía inventada', amb Natalia Fernandes. La classe va rebre una gran acollida, amb gairebé una trentena de participants que es van moure sota les directrius de Fernandes.


Posteriorment, es va fer un Vermut, en què Silvia Iturria, Jordi Aldomà, Oriol López i Ceneth del Campo, amb Anna Balcells com a moderadora, van conversar sobre la necessitat de dinamitzar culturalment la Conca de Barberà.

Durant la tarda, més de mig miler de persones van assistir a 'Es pecado que una virgen ría con descaro', de Milagros García Salgueiro, que es va haver d'adaptar davant la gran afluència de públic i fer-ne diferents passis.


Tot seguit, es recuperava un dels espais mítics del festival i que sempre ha ofert un paisatge oníric, l'Hort, on Raquel Gualtero va fer girar amb els seus '360º', inspirats en les seves arrels colombianes

El plat fort de la jornada va arribar amb 'Cometa', de Roser López Espinosa, que va reunir unes 1.000 persones. Posteriorment, va ser el torn de la Compagnia Zappalà Danza amb 'Instrument 1 (SCOPRIRE L'INVISIBILE)'.

Finalment, el Danseu Festival es va tancar amb el concert de Las Bajas Pasiones i la nit de discjòqueis amb DJ Te Jodes y Bailas.
Participació