Alerta per pluges intenses a Tarragona aquest cap de setmana: quan i on plourà

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla INUNCAT en diverses zones de la demarcació de Tarragona

S'esperen xàfecs intensos aquest dissabte a les comarques de Tarragona.
S'esperen xàfecs intensos aquest dissabte a les comarques de Tarragona. | TarragonaDigital
01 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:01h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en fase d'alerta l'INUNCAT, el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses. En aquest sentit, es preveu que els xàfecs arribin a partir de dissabte al migdia, i fins diumenge al matí, especialment a les comarques de la meitat sud.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les Terres de l'Ebre i els 30 l/m2 en 30 minuts a la resta de comarques de la meitat sud, al Camp de Tarragona i a les comarques litorals i prelitorals.
 

Possibilitat de tempestes

Segons ha Protecció Civil en un comunicat, els xàfecs podrien anar acompanyats de tempesta. Es preveu que l'episodi comenci a partir del migdia de dissabte i s'allargui fins diumenge al matí ja amb menys probabilitat de superar el llindar d'intensitat.

En aquest sentit, es recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure i en la mobilitat en aquestes comarques. Especialment, es demana no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.
 

Fort onatge diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral. Segons el Meteocat, a partir del migdia de diumenge i fins la mitjanit, s'espera maregassa (onades de més de 2,5m) a la meitat sud de Catalunya, amb notable mar de fons de component est.

Es demana molta precaució a les zones de costa, i allunyar-se de ports i espigons on trenquin fort les onades.