1 de 10

Inverteixen 45.000 euros per deixar a punt les escoles del Vendrell per l'inici del curs

S'ha aprofitat l'estiu per dur a terme diverses obres de millora als centres educatius del Vendrell

Un dels centres escolars vendrellencs que han tingut millores. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 4 de setembre de 2023 a les 16:15 |
L'estiu ha estat un període que l'Ajuntament del Vendrell ha invertit per fer necessàries millores als centres educatius de la ciutat. En total, s'han invertit fins a 45.000 euros a escoles de primària i escoles bressol del municipi que requerien millores. 

La majoria d'aquestes obres han anat enfocades a convertir els centres educatius en "equipaments més sostenibles, més eficients energèticament i més confortables per als nens i nenes i el professorat" ha explicat la regidora d'Educació, Silvia Vaquero.


Vaquero també ha volgut posar de manifest una de les novetats importants d'aquest curs al municipi, com és la instal·lació dels Serveis Territorials d'Educació de la Vegueria del Penedès al Vendrell a l'edifici de l'EINA a l'espera que els antics jutjats, l'emplaçament definitiu, estiguin disponibles

Aquest equipament quedarà instal·lat al municipi gràcies a la cessió que el consistori va fer, oferint la primera planta de l'edifici de l'EINA on hi treballaran  durant uns mesos unes 35 persones a partir d'aquest curs, entre personal directiu, tècnic, administratiu i inspectors d'educació.

Millores per fer les escoles del Vendrell més eficients


Pel que fa a les millores que s'han dut a terme durant l'estiu als centres vendrellencs, el consistori ha remarcat les actuacions de pintura a les portes del Pau Casals o les aules i la pista esportiva de l'Àngel de Tobies.

També s'han eliminat les cisternes dels lavabos per uns altres sistemes de motxilles més sostenibles al CEE Garbí, i s'han realitzat millores al terra de les escoles Àngel Garriga i Pau Casals. En el capítol de sistemes d'il·luminacions, s'han substituït les bombetes tradicionals per leds i també s'han instal·lat ventiladors en algunes escoles bressol. A l'escola bressol Ralet, Ralet també s'hi ha col·locat un sistema de climatització.

Algunes de les millores en seguretat s'han fet a l'escola Marta Mata, on s'ha ampliat el sistema de sensors d'alarma, i també s'ha millorat la seguretat en finestres. Finalment, també s'ha adquirit nou material pedagògic per a algunes escoles bressol i s'han plantat arbres als patis.
Participació