1 de 10
Infraestructures

Liciten la redacció del projecte per crear un carril bici que unirà Falset i Marça amb l'estació de tren

En aquest tram també hi podran passar vianants i s'espera que, un cop es faci l'adjudicació, estigui llest en un termini de sis mesos

Es tracta d'una reivindicació veïnal històrica que ara veurà la llum. | Ajuntament de Falset
per TarragonaDigital, Falset | 5 de setembre de 2023 a les 09:55 |
Bones notícies al Priorat. La Generalitat de Catalunya ha engegat el procés per fer realitat una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona de Falset i Marçà, i és que Territori ha publicat la licitació per la redacció del projecte de carril bici que ha d'unir els dos nuclis amb l'estació de tren.

Aquest tram podrà ser utilitzat tant per a bicicletes com per a vianants, i és que es tracta d'una zona "altament transitada" a peu pels locals. L'alcalde de Falset, Carlos Brull, ha explicat a Ràdio Falset que el projecte és una iniciativa sorgida dels consistoris de Falset i de Marçà a causa de l'alt volum de persones que caminen per la zona o hi van en bicicleta.


A la vegada, Brull assegura que es tracta d'un "vial molt atractiu a nivell paisatgístic", per la qual cosa també podria arribar a convertir-se en un reclam turístic a la zona.

Una obra amb valor paisatgístic


Així doncs, Territori ha engegat ara el procés licitant la redacció del projecte per un preu de 110.286,51 euros (IVA inclòs). Les empreses tenen temps per presentar les seves propostes fins al 20 de setembre.


Aquest carril bici i itinerari unirà Falset, Marçà i l'estació de tren de la zona, i un cop s'hagi consensuat la proposta guanyadora i s'aprovi el projecte, començaran les obres que, segons les clàusules, haurien d'estar enllestides en un termini de sis mesos.

Brull creu que aquesta obra, després de seguir tots els passos, podria ser una realitat a finals de l'actual mandat.
Participació