1 de 10
Societat

Els ciutadans de Calafell escolliran entre 19 propostes als pressupostos participatius

A partir del divendres 8 de setembre es podrà escollir entre les propostes que han passat la selecció

Calafell escollirà entre 19 propostes als pressupostos participatius. | Ajuntament de Calafell
per TarragonaDigital, Calafell | 6 de setembre de 2023 a les 13:21 |
L'Ajuntament de Calafell ha tancat el procés d'acceptació de propostes per als pressupostos participatius de l'any 2024. En total, han estat 19 les propostes que s'han acabat acceptant i entre les quals els ciutadans i ciutadanes de Calafell hauran d'escollir.

El Consell Ciutadà va validar el dimarts, 5 de setembre, les propostes que han superat la fase de viabilitat tècnica, legal i econòmica, realitzada aquest estiu pels serveis municipals. En total s'havien proposat 24 idees, de les quals finalment 19 passaran a votació. Quatre d'elles han quedat fora per no complir amb els requisits de la convocatòria i, d'entre les restants, dues eren coincidents i s'han fusionat en una.


La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que "la gran majora de les propostes estan relacionades amb l'ecologia urbana", un fet que per a la regidora posa de manifest "l'interès i la preocupació que el medi ambient desperta entre la ciutadania en els diferents àmbits".

El pressupost que es destinarà a aquestes mesures serà de 500.000 euros, tot i que cal recordar que cap de les mesures pot superar els 200.000 euros individualment, d'aquesta manera es garanteix que puguin sortir escollides tres propostes, com a mínim.

Obertura del període de votacions


Així doncs, un cop seleccionades les propostes, a partir del 8 de setembre s'obrirà el període de votacions, el qual s'allargarà fins al 29 de setembre. Les votacions es poden fer mitjançant la plataforma electrònica Decidim Calafell, però també hi haurà punts presencials de suport a les persones que no tinguin accés a Internet o dificultats per moure's en entorns digitals.

Poden votar als pressupostos participatius de Calafell totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi. Els punts presencials per votar seran el centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores.
Participació