Tots els actes: Tret de sortida a la Festa Major de Montblanc

Els actes més tradicionals de la Festa Major es faran el 7, 8 i 9 de setembre, amb la ballada del seguici festiu

Imatge dels gegants de Montblanc
Imatge dels gegants de Montblanc | Cedida
07 de setembre del 2023
Montblanc dona, avui dijous dia 7 de setembre, el tret de sortida al tram més tradicional de la Festa Major. Al punt de les 12 del migdia, tindrà lloc el repic de campanes, la tronada i l'anunci popular de les festes pels carrers del poble.

Dels dies grans de la Festa Major de la capital de la Conca de Barberà també destaca el Beu les Bèsties la nit del 7 de setembre, l'anada al santuari de la Serra, el concert d'Anna d'Ivori amb el cor In Crescendo i la Cobla Maricel el dia 8 o la segona edició del festival Merlet de músics de Montblanc i la Conca el dia 9.
 

Un pregó que ha estrenat ubicació

El caricaturista montblanquí Joan Vizcarra ha estat el pregoner de la Festa Major de Montblanc d'aquest 2023. Vizcarra exposa enguany a Montblanc la seva obra de més de trenta anys de trajectòria, i el seu pregó, va donar el tret de sortida a la programació, el passat 1 de setembre.

En aquest sentit, l'acte va estrenar ubicació i que, per primera vegada, es va fer des del balcó de l'Ajuntament amb la voluntat d'obrir l'acte a la ciutadania. De fet, el primer cap de setmana, de l'1 al 3 de setembre, s'han programat desenes d'actes, com ara una trobada de balls de Gitanes, la recoronació de l'Àliga de Montblanc o la gala d'entrega de premis del certamen literari Vila de Montblanc.
 

Imatge de la presentació del cartell Foto: Cedida

 

Els caps de cartell

Els caps de cartell musicals seran Figa Flawas, Triquell i Julieta que protagonitzaran els concerts gratuïts de la nit del 10 de setembre a la plaça de Sant Francesc.

Els actes més tradicionals de la Festa Major es faran el 7, 8 i 9 de setembre, amb la ballada del seguici festiu. La setmana vinent, d'altra banda, s'informarà del procediment per optar a veure el seguici festiu des del balcó de l'Ajuntament el dia 9 de setembre. 

La cultura també tindrà un lloc al programa, amb un acte de l'any del Rector de Vallfogona o una ruta literària pel Montblanc de Palau Ferré. També hi haurà castells, concerts en directe, espectacles infantils i competicions esportives.

El Ball de Bastons de Montblanc protagonitza enguany el cartell i la imatge gràfica de la festa, obra del dissenyador Isaac Ballesté. El color blau i vermell dels bastoners impregna el programa d’actes que inclou també actes per als més petits i competicions esportives. També protagonitza la samarreta de la Festa Major d'enguany.