1 de 10
Successos

Cinc funcionaris agredits per interns a la presó de Mas d'Enric en una setmana

El sindicat CSIF denuncia «passivitat» de l'administració davant de les reiterades agressions que pateixen els treballadors de les presons catalanes

El centre penitenciari Mas d'Enric està ubicat al Catllar | Jonathan Oca
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 de setembre de 2023 a les 11:27 |

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha tornat a denunciar diverses agressions a treballadors de presons catalanes en els últims dies. Cinc d'aquestes agressions van tenir lloc la setmana passada al Centre Penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar.

Segons explica el sindicat en un comunicat, dos interns de Mas d'Enric van iniciar una baralla i quan tres funcionaris van intervenir per aturar la trifulga van acabar sent agredits pels presoners.Un dels agressors es va violentar contra els funcionaris, els quals va agredir deixant-los ferides que van requerir assistència sanitària, com lesions a una mà, cops al pit i esgarrapades a la cara, segons indica CSIF, "amb una clara intenció de treure-li l'ull a un dels funcionaris".
 

Baralla a la presó de dones al Catllar


El sindicat també relata un succés similar ocorregut la mateixa setmana a la mateixa presó, tot i que en aquesta ocasió al Departament de Dones. En aquest cas van ser agredides dues funcionàries quan també van intentar separar dues internes que s'estaven barallant.

El CSIF clama al comunicat que "si haguessin estat involucrats els companys de Mossos d'Esquadra, podrien haver fet servir una pistola Taser. Si aquesta situació es produís en altres presons d'Europa, es faria ús d'aerosols i gels de defensa, els quals els nostres responsables no en volen sentir a parlar malgrat haver-hi un protocol desenvolupat i legislació que en regula l'ús amb garanties".


El sindicat assegura, en el seu comunicat, que "'administració no fa res per evitar que patim aquestes agressions" i que "es nega a posar mitjans passius i actius que puguin ser realment efectius", dos motius pels quals exigeix que als funcionaris "se'ls doni la consideració d'agents de l'autoritat".

Participació