1 de 10
Societat

Tarragona espera una onada solidària amb la Marató de Donants de Sang

Se celebra el dissabte 16 de setembre al Teatre de Tarragona

La Marató de Donants de Sang es durà a terme un any més per Santa Tecla. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 de setembre de 2023 a les 12:29 |
Tarragona acull un any més la Marató de Donants de Sang coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla. Des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre del dissabte, 16 de setembre, es durà a terme aquesta jornada solidària al Teatre de Tarragona que té per objectiu recollir més de 700 donacions de sang i 60 donacions de plasma.

Aquestes donacions tenen com a finalitat reomplir les reserves de sang, les quals s'han reduït en les darreres setmanes, deixant-les només amb 5.000 unitats —la xifra òptima és de 8.000—. La imatge d'aquest any per a l'esdeveniment se centra en la façana del Teatre de Tarragona, amb alguns elements del seguici, juntament amb donants i receptors de les donacions de sang.

Reserves baixes després de l'estiu


L'estiu és una de les èpoques més crítiques pel que fa a les reserves de sang. És per això que un cop superat aquest període, el Banc de Sang se centra en la realització d'esdeveniments per fomentar les donacions i augmentar les reserves. 

Les reserves actuals de sang només permeten cobrir cinc dies de demanda, mentre que la xifra ideal seria tenir reserves per a 8 dies. La donació de sang és crucial durant tot l'any, i des del Banc de Sang recordem que no s'ha de perdre de vista que cada dia es necessiten 1.100 donacions per garantir l'abastament als hospitals catalans.


La Marató de Donants de Sang a Tarragona és possible gràcies a la implicació de l'Ajuntament de Tarragona i l'Associació de Donants de Sang del Tarragonès com a organitzadors.

A més, la Marató compta amb el suport d'entitats de la ciutat que venen a donar sang en grup i difonen la marató a través de les xarxes socials, animant altres persones a unir-se a aquesta jornada solidària durant les festes de Santa Tecla. 
Participació