1 de 10
Baix Camp

Novetats a les Biblioteques Municipals de Reus: Consulta els clubs per al nou curs

L'any passat l'oferta total va ser de 24 clubs, que van tenir la participació de 2.064 persones en 186 sessions

Imatge de les Biblioteques de Reus | Cedida
per Albert Oliva, Reus | 12 de setembre de 2023 a les 12:57 |
Les Biblioteques Municipals de Reus han preparat una àmplia i variada oferta de clubs de lectura i es presenta a mode de carta de restaurant, ja que s'han buscat propostes per a satisfer tots els gustos lectors. Són un conjunt de 29 clubs que es faran entre la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera durant el curs 2023-2024.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat durant la presentació de l'oferta dels clubs que, "un any més, des de les Biblioteques Municipals de Reus fem una aposta ferma per al foment de la lectura, en aquest cas a través dels clubs, una de les fòrmules més ben valorades per la gent que llegeix perquè combina la pràctica individual de la lectura amb la dimensió social i comunitària de la tertúlia literària".


L'any passat l'oferta total va ser de 24 clubs, que van tenir la participació de 2.064 persones en 186 sessions.
 

Variacions en l'oferta 

A l'oferta estable i més veterana dels clubs per a adults i per a infants s'hi han introduït algunes variacions, com la Penya dels signes, que passa a dir-se Penya dels Atrapallibres per tal de formar part del jurat popular del Premi Atrapallibres de literatura infantil que se celebra a nivell de tot Catalunya, i un nou format del Club del Formiguer i el Niu de lletres.


Per tal de satisfer el màxim les inquietuds dels usuaris dels clubs habituals  i a la vegada per ampliar a nous perfils lectors s'han afegit a la carta algunes novetats. Destaquem el club radiofònic l'Estranya quimera, conduït per Montserrat Corretger i Agnès Toda, amb la singularitat que la trobada no serà presencial, sinó que es penjarà al web un programa de ràdio enregistrat a La Nova Ràdio, consistent en una tertúlia d'experts en cada títol. Aquest club està pensat per a persones que no disposen del temps per assistir a les tertúlies o per aquells qui volen conèixer amb més profunditat les obres llegides. Per les Biblioteques Municipals és, a més a més, una nova via d'aportar continguts digitals sobre literatura.
 

Més novetats

Altres novetats per a adults són el Club Fem-ho fàcil, que es fa a la Biblioteca Pere Anguera, i té l'objectiu d'aproximar a la lectura persones que tenen dificultats de comprensió de la llengua o volen exercitar la memòria, per això s'utilitzarà la lectura en veu alta, materials de lectura fàcil i altres recursos. També s'ofereix el Club Km 0, per a la lectura dels textos literaris i d'assaig dels autors i autores de casa, i que té l'al·licient de la seva participació. D'aquesta manera es recupera el club d'autors locals que ja s'havia fet anteriorment.


També per a adults, però per a persones que prefereixen lectures menys literàries presentem dos nous clubs: el Club Ganes de saber, que llegiran textos divulgatius de diferents disciplines i que el conduiran diversos investigadors locals, i el Club d'espiritualitat, que farà lectura de textos fonamentals per al cultiu d'aquesta dimensió humana i que serà conduït per Arnau Oliveres.

Per al públic jove s'ofereixen tres propostes, dues a la Biblioteca Pere Anguera i que són el Club de Còmic i el Club Ficció digital, en el qual s'explora la literatura dels nous formats, i la tercera a la Biblioteca Central Xavier Amorós que és el Club Narrativa transmèdia, per a joves a partir de 14 anys que llegiran literatura present en diferents plataformes.


Finalment, també s'ofereix una proposta molt especial que és Menú per a tastaolletes, consisteix en un itinerari pels diferents clubs programats per tal de fer un tast dels diversos gèneres i  dinàmiques. Totes les inscripcions són gratuïtes i cal fer-les a la plataforma inscripcions.reus.cat.
Participació