1 de 10
Societat

Reus presenta nova programació als Centres Cívics i un pla per potenciar-los

La creació del Consell Municipal dels Centres Cívics de Reus és una de les novetats que s'incorpora per millorar els serveis que s'ofereixen i escoltar les necessitats dels usuaris

Reus ha presentat la nova oferta als Centres Cívics. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 12 de setembre de 2023 a les 13:36 |
La regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda, ha donat a conèixer la nova programació d'activitats per a la tardor i l'hivern de la Xarxa de Centres Cívics de Reus. Durant la roda de premsa celebrada al Centre Cívic Mestral s'han anunciat les noves línies de treball de la regidoria destinades a enfortir la xarxa de centres cívics i fomentar la participació activa dels usuaris, associacions i altres col·lectius socials en la gestió d'aquests espais.

Una de les novetats més destacades és la creació del Consell Municipal dels Centres Cívics de Reus, un òrgan de consens i participació col·lectiva que comptarà amb la presència de representants polítics, usuaris i associacions. Aquest Consell té com a objectiu principal formular propostes per millorar els serveis oferts pels centres cívics, tenint en compte les necessitats i les opinions dels mateixos usuaris.

Una gestió més participativa als centres cívics


Per aconseguir una gestió més participativa dels centres cívics, es realitzaran enquestes i consultes als usuaris i associacions perquè puguin fer arribar les seves propostes i opinions. A més, es promouran projectes col·laboratius amb altres entitats i agents externs, i s'incorporarà l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les activitats diàries dels centres cívics, fomentant una visió ambiental i la utilització dels espais com a refugis climàtics.

Pel que fa a la nova programació d'activitats per al quadrimestre d'octubre de 2023 a febrer de 2024, s'han previst un total de 212 activitats, de les quals 58 seran completament gratuïtes. A més, s'organitzaran jornades de portes obertes durant el període d'inscripcions per permetre als no usuaris habituals conèixer els equipaments i els serveis oferts.

Preinscripcions obertes al setembre


La programació inclourà activitats ja consolidades amb temàtiques com la creativitat, la cuina, la salut i l'esport, així com xerrades sobre salut, tallers familiars, visites a llocs emblemàtics de la ciutat i l'Espai Gastro. També es realitzaran activitats en col·laboració amb altres departaments municipals, serveis públics, entitats i la comunitat en general, com xerrades, espais de conciliació familiar i exposicions.

Una de les novetats més esperades serà el concert de les corals ubicades als centres cívics al Ponent, que tindrà lloc el 5 d'octubre a les 19.30 hores i marcarà l'inici del nou curs.


Les preinscripcions per a les activitats començaran el 12 de setembre de 2023 i les matrícules estaran obertes mentre quedin places disponibles. Les inscripcions es podran realitzar preferentment per internet a través de la plataforma inscripcions.reus.cat o de forma presencial a les consergeries dels centres cívics, en horari de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

A més, es concediran descomptes del 15% a majors de 65 anys, joves fins a 30 anys, titulars del carnet de família nombrosa o monoparental, persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33% i persones en situació d'atur laboral.


Per gaudir d'aquests descomptes, caldrà realitzar la inscripció de forma presencial als centres cívics. Amb aquesta nova programació i iniciatives de participació, la Xarxa de Centres Cívics de Reus ofereix una oferta variada i inclusiva per a la comunitat reusenca durant la temporada d'hivern.
Participació