1 de 10
Successos

Alliberen un home explotat en una hípica al Baix Penedès: vivia entre excrements

L'home va ser captat amb una oferta laboral que semblava legal, però va acabar treballant jornades interminables i vivint en una quadra, utilitzant l'aigua dels abeuradors per rentar-se

L'home va emmalaltir a causa de la deplorable situació que patia. | Guàrdia Civil
per TarragonaDigital, El Vendrell | 13 de setembre de 2023 a les 09:29 |
Terrible cas d'explotació laboral al Baix Penedès. La Guàrdia Civil ha aconseguit alliberar un home que vivia explotat en un centre hípic del Baix Penedès i ha detingut els dos responsables per un delicte de tràfic amb finalitats d'explotació laboral.

La víctima, de nacionalitat peruana, va accedir a la feina a través d'una oferta laboral que aparentment semblava legal. Els responsables es van aprofitar de la situació de vulnerabilitat d'aquesta persona i de la seva situació irregular a l'Estat espanyol per tancar-lo permanentment al recinte, on vivia en unes condicions deplorables.


Les funcions del treballador eren les d'un mosso de quadra, però les havia d'exercir durant jornades laboral eternes, sense protecció sanitària ni mesures de prevenció de riscos laborals. Evidentment, tampoc se li va proporcionar l'equipament necessari per a les tasques que havia de realitzar, convertint la seva situació laboral en encara més penosa.

Vivia en un magatzem de fems


A més a més, la víctima vivia en un magatzem de les quadres dels cavalls, on es guardaven els fems i altres residus, i si es volia dutxar o cuinar, ho havia de fer amb l'aigua d'un abeurador que hi havia a tocar.


Aquesta situació tan penosa va desembocar en diverses patologies, afectant la pell i els ulls de la víctima, així com la pèrdua de pes i el seu deteriorat estat emocional. Malgrat el seu delicat estat de salut, l'home era obligat a realitzar les seves tasques.

Per tot plegat, els pocs diners que rebia els gestionaven directament els responsables de l'hípica. La Guàrdia Civil va aconseguir alliberar l'home d'aquesta situació d'explotació laboral i van gestionar-li protecció.


També van proporcionar-li un habitatge digne, així com l'obtenció dels permisos temporals de residència i treball amb l'acompanyament dels agents.

Les diligències policials van ser entregades al Jutjat d'Instrucció número 6 del Vendrell.
Participació