1 de 10
Solidaritat

Tarragona se solidaritza amb la catàstrofe al Marroc i vol aportar 15.000 euros d'ajut

La donació s'haurà d'aprovar al pròxim ple i es vol fer a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Un marroquí, veient casa seva destrossada arran del terratrèmol | Europa Press
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de setembre de 2023 a les 12:31 |
La ciutat de Tarragona col·laborarà en la campanya d'emergència que ha activat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) després de la catàstrofe humanitària causada pel terratrèmol al Marroc.

L'ajuntament ha anunciat que farà una aportació a aquest fons de 15.000 euros per ajudar a fer front a les tasques humanitàries que s'estan duent a terme a la zona. Aquesta proposta ha estat impulsada per l'equip de govern, el qual ja ha contactat amb la resta de grups municipals, segons ha anunciat en un comunicat, per aprovar al pròxim Consell Plenari del divendres 15 de setembre aquesta aportació. La quantitat econòmica sortirà del capítol 5 del pressupost destinat a emergències.  


La campanya del FCCD se centra en el procés de reconstrucció i de suport a la població afectada pel terratrèmol al Marroc. Els diners anirien destinats a diverses ONGs que estan treballant sobre el terreny i que coneixen les necessitats reals.

D'altra banda, tothom qui ho desitgi pot fer la seva aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gràcies al compte bancari i Bizum que ha posat l'entitat en funcionament. Els interessats han d'afegir el concepte 'Terratrèmol Marroc' i fer la seva aportació al compte bancari ES91 0182 6035 4102 0160 8531.


Des de l'entitat recorden que es prioritza l'aportació econòmica per davant de l'enviament de materials, ja que aquest tipus d'ajuts triguen massa a arribar, així com el cost ambiental i econòmic que comporten.  
 
Participació