1 de 10
Cultura

El patrimoni de Tarragona s'exhibirà en una jornada cultural única

El dissabte 16 de setembre se celebra la VI Nit del Patrimoni, un esdeveniment cultural excepcional que es realitza simultàniament a les 15 ciutats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

La Nit del Patrimoni se celebra simultàniament a quinze ciutats de l'Estat. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de setembre de 2023 a les 12:48 |
Tarragona es prepara per celebrar la VI Nit del Patrimoni, un esdeveniment que promet oferir una experiència cultural única. Aquesta festa, que se celebra de manera conjunta a les quinze ciutats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE), està programada per al pròxim dissabte, 16 de setembre de 2023.Durant tot el dia, i de manera simultània a les altres ciutats espanyoles amb aquesta distinció, Tarragona acollirà una sèrie d'activitats culturals en els seus recintes històrics municipals, amb el suport de la UNESCO. Com a part d'aquesta celebració, l'accés als monuments com el Pretori, el Circ Romà i el Passeig Arqueològic-Muralles serà gratuït des de les 15.00 fins a les 23.00 hores, amb l'horari d'accés al públic que es tancarà a les 22.00 hores. A més, es proporcionaran visites guiades gratuïtes amb reserva prèvia a [email protected].

Un cap de setmana d'intensitat cultural a Tarragona


La coincidència d'aquest esdeveniment amb les festes de Santa Tecla converteix el cap de setmana del 17 i 18 de setembre en un moment excepcional d'activitat cultural a la ciutat, allargant així la temporada turística


L'àmbit cultural es fusionarà amb el patrimoni a través d'un espectacle únic i innovador anomenat "Máquinas sagradas," promogut pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Aquesta actuació, que posa en relleu el flamenc contemporani i els elements litúrgics, es representarà a l'església de Sant Miquel del Pla el mateix 16 de setembre a les 18:30 i a les 20.00 hores.

Juan Carlos Lérida és el director d'aquest espectacle, que forma part del projecte més gran titulat 'La liturgia de las horas', basat en l'exploració simbòlica de les dotze hores del recorregut de Jesucrist des del Sant Sopar fins a la Resurrecció. L'espectacle és gratuït i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona, el Mercat de les Flors i la Fira Mediterrània.


Paral·lelament, es durà a terme la quarta edició del Mercat de Nit al Mercat Central de Tarragona, a partir de les 20.00 hores i fins a la matinada. Aquest mercat oferirà una àmplia varietat de tapes i degustacions gastronòmiques, acompanyades d'activitats musicals. A més, els comerços de la ciutat ampliaran el seu horari d'obertura.
Participació