1 de 10
Societat

El Vendrell serà seu dels Serveis Territorials de Justícia de la Vegueria del Penedès

El municipi del Baix Penedès també acollirà aquesta infraestructura, després que enguany hagi arrencat el curs amb la implantació dels Serveis territorials d'Ensenyament

Vista aèria del Vendrell | SPERC
per TarragonaDigital, El Vendrell | 14 de setembre de 2023 a les 09:05 |
El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha anunciat en una roda de premsa que la ciutat del Vendrell també acollirà la seu dels Serveis Territorials de Justícia de la vegueria del Penedès, a més dels d'Educació i Drets Socials que acull des d'aquest curs.

Alquézar també ha confirmat que els tres serveis se situaran a l'edifici dels antics jutjats al carrer Nou, que actualment ja acull l'oficina d'Acció Climàtica i els Agents Rurals. Es preveu que les obres d'adequació de l'espai estiguin completades abans de finals d'any. Mentre durin aquestes obres, els funcionaris dels serveis territorials utilitzaran un espai a l'edifici del Camí Reial, on actualment hi ha ubicada l'Eina, gràcies a un acord entre l'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat.


Aquesta seu ja acull prop de 35 treballadors del servei d'Educació, que van ser desplegats al principi del mes de setembre, i s'hi sumaran deu més al mes d'octubre. El director del departament, Josep Maria Colomé, ha confirmat que, un cop completat el desplegament, comptaran amb gairebé 80 funcionaris.

Es preveu que en els pròxims mesos comenci el desplegament dels Serveis Territorials de Drets Socials, mentre que els de Justícia es preveu que s'estableixin l'any 2024.
Participació