1 de 10
Societat

«Estem alamarts»: La crítica situació a les aules de les escoles de Cunit que denuncien els veïns

Demanen que "les autoritats educatives i municipals perquè prenguin mesures immediates per abordar aquesta crisi"

El curs escolar s'ha iniciat amb polèmica a Cunit. | Hugo Fernández
per TarragonaDigital, Cunit | 15 de setembre de 2023 a les 12:14 |
L'assemblea veïnal de Cunit ha enviat un comunicat explicant els "problemes crítics" que estan afrontant els nens i nenes de les escoles del municipi amb el retorn a les aules. Segons asseguren, "enmig d'una onada de calor, les escoles s'estan enfrontant a una situació d'extrema preocupació a causa de l'absència de sistemes de climatització a les seves instal·lacions".

El comunicat explica que "les altes temperatures continuen assolint nivells històrics, els pares, mestres i membres de la comunitat estem alarmats per la manca de mesures adequades per garantir un ambient segur i còmode a les escoles". Asseguren que a les aules hi ha temperatures que poden superar els 32 graus, "posant en risc la salut i el benestar dels nostres fills i filles".


Des de l'entitat exigeixen "l'atenció immediata de les autoritats competents" i demanen solucions "urgents" per aturar aquesta situació. Creuen que les altes temperatures que es registren a les aules de les escoles de Cunit suposen un "risc per a la salut dels nens, amb cops de calor, deshidratació i malestar general", a la vegada que "pot dificultar la concentració i l'aprenentatge".

Crida urgent per trobar solucions


L'entitat veïnal fa una "crida urgent a les autoritats educatives i municipals perquè prenguin mesures immediates per abordar aquesta crisi". Demanen que "tots els col·legis de Cunit estiguin equipats amb sistemes de climatització".
Participació