1 de 10
Patrimoni

L'Arxiu del Port de Tarragona facilita l'accés al seu fons amb un nou espai web

La cerca es pot realitzar per dates, paraules clau, descriptors topogràfics o temes, facilitant així la recerca i la investigació

L'Arxiu del Port compta amb una documentació molt rica. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 15 de setembre de 2023 a les 12:30 |
El Port de Tarragona presenta el seu nou Portal Digital de l'Arxiu, una eina innovadora per a la conservació i difusió del seu ric fons documental. Des de la seva creació l'any 1990, l'Arxiu del Port ha estat compromès en preservar i donar a conèixer aquesta valuosa col·lecció.

El Portal Digital, accessible a través d'aquest l'enllaç, ofereix una plataforma web intuïtiva i visual que facilita l'accés als continguts digitals de l'Arxiu. La cerca es pot realitzar per dates, paraules clau, descriptors topogràfics o temes, facilitant així la recerca i la investigació.


Fins ara, la pàgina web permetia l'accés a documentació textual digitalitzada, com els registres històrics de vaixells o les actes de l'antiga Junta d'Obres del Port de Tarragona. Aquests fons, que compten amb més de 102.250 imatges digitals, s'han incrementat amb el temps gràcies a campanyes de digitalització dutes a terme tant per empreses proveïdores externes com per professionals de l'Arxiu.

Les millores més destacades


Una de les millores més destacades del Portal Digital és la incorporació d'un cercador, que facilita notablement la recerca i consulta dels documents. A més, l'Arxiu ha renovat la interfície de la Fototeca i ha habilitat la possibilitat de fer comandes de fotografies a través del correu.


A través d'aquesta nova plataforma, el Port de Tarragona reforça el seu compromís amb la preservació i difusió del seu llegat històric, que es remunta a l'any 1790. El Portal Digital agrupa tots els continguts digitals classificats per categories, incloent-hi fotografies, cartografia i plànols, documents textuals, impresos i cartells, audiovisuals i la Biblioteca digital.

Aquesta iniciativa única es presentarà als dies 21 i 22 de setembre a les VI Jornades Tècniques de Gestió Documental i Arxius Portuaris que tindran lloc al Puerto de Ferrol-San Cibrao, a Galícia. Cal destacar que l'Arxiu del Port de Tarragona és pioner entre els arxius portuaris de l'Estat espanyol i va ser el primer a obrir les portes al públic, consolidant així el seu compromís amb la difusió de la seva rica història.
Participació