1 de 10
Santa Tecla 2023

La Crida venç la pluja i engega oficialment la Santa Tecla 2023

Fins a últim moment s'ha estat pendent del temps, però finalment s'ha pogut celebrar l'acte d'inici de la festa major de Tarragona

La Crida s'ha pogut celebrar amb normalitat per donar el tret de sortida a Santa Tecla 2023. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 15 de setembre de 2023 a les 20:37 |
Finalment la Crida ha vençut la pluja i Santa Tecla 2023 ha pogut donar el tret de sortida amb els actes estipulats. La Crida de Santa Tecla 2023 ha estat un emotiu acte d'homenatge al Perpetuador d'enguany, Salvador , i als Teclers i Tecleres d'Honor, els guardians de la festa major al llarg del temps.En la cerimònia de presentació, la consellera de Festes, Sandra Ramos, ha destacat el reconeixement a Salvador i l'ha qualificat de "merescut homenatge", subratllant la seva influència en la cultura popular i tradicional de la ciutat de Tarragona en les últimes quatre dècades.
 

Fotografia de família de tots els homenatjats. Foto: Tjerk van der MeulenTot seguit, aquest any més de 40 teclers i tecleres d'honor han estat reconeguts per la seva dedicació de 25 o 30 anys com a membres actius de les seves respectives entitats, incloent-hi el Ball de Diables, l'Àliga, el Ball de Dames i Vells, la Mulassa, el Lleó i quatre colles castelleres, entre altres.
 

Dos Teclers d'honor especials


A més, s'ha destacat l'atorgament del títol de Teclers d'Honor a dues persones que, tot i no ser membres actius d'una entitat, han contribuït significativament a engrandir la festa. Josep Pitu Boronat Piqué ha estat reconegut per la seva implicació en la inclusió i interacció de les persones amb discapacitat a la Festa Major a través del programa Festa per a Tothom, mentre que Josep Bertran Gimferrer ha rebut l'honor per la seva dedicació a la festa i el seu suport incondicional a les entitats del Seguici Popular.
 
L'alcalde ha felicitat tots els homenatjats i ha expressat el desig que tots els habitants de Tarragona gaudeixin d'una gran festa, contagiant-se de la rauxa, la festa i la música durant aquests deu dies. Ha afegit que cal gaudir i preservar cada element del Seguici Popular, ja que aquest conforma la millor festa major de totes. L'acte ha culminat amb el tradicional crit de "Visca Santa Tecla!".

Seguidament, l'Esbart Santa Tecla ha interpretat el Ball d'Homenatge al Perpetuador i als Teclers i Tecleres d'Honor, una dansa que s'ofereix en honor als homenatjats des del 2016. Finalment, l'alcalde, el Perpetuador i la consellera de Festes han encès la metxa des del balcó per encendre els Onze Morters de Santa Tecla i iniciar la primera tronada de la Pirotècnia Martí.
Participació