1 de 10
Feina

L'Ajuntament de Reus impulsa ajuts per a la contractació de persones en situació d'atur

La convocatòria s’ha dotat amb 100.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 18 de setembre de 2023 a les 10:38 |
L'Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació, ha posat en marxa una nova convocatòria d'ajuts destinats a empreses i autònoms que decideixin ampliar la seva plantilla mitjançant la contractació de persones en situació d'atur. Carles Prats, regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, ha presentat tots els detalls d'aquesta nova línia d'ajuts en una roda de premsa, destacant l'objectiu de l'Ajuntament de Reus de fomentar la creació d'ocupació i facilitar la inserció laboral.

La convocatòria disposa d'una partida pressupostària de 100.000 euros i les empreses amb menys de 50 treballadors poden ser beneficiàries. La durada mínima dels contractes laborals serà de 6 mesos a jornada completa, i les persones contractades hauran d'estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d'antelació a l'inici de la convocatòria.


Les bases de la convocatòria inclouen altres requisits, com ara no han de reduir el seu personal ni realitzar acomiadaments improcedents durant el període de la convocatòria i la contractació; no haver obert cap expedient de regulació d'ocupació (ERTO) ni tenir treballadors en aquesta situació; la persona contractada no pot haver tingut cap vincle contractual amb l'empresa durant els últims tres anys; o que es limita a una única contractació subvencionable per empresa durant la vigència de la convocatòria.

Els ajuts es concediran per ordre de registre fins a l'esgotament del pressupost. L'import atorgat a cada beneficiari serà de 5.000 euros per persona contractada, amb el 60% abonat en el moment de l'atorgament de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de sis mesos de contractació.

Procediment per sol·licitar els ajuts


Es preveu que les bases es publicaran al BOPT a principis d'octubre, marcant així l'inici del període per tramitar les sol·licituds. Aquestes hauran de ser presentades electrònicament a la seu de l'Ajuntament de Reus, a través del tràmit "Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l'ocupació 2023".

El període subvencionable s'estendrà des de l'1 de setembre de 2023 fins al 31 d'agost de 2024. Les justificacions hauran de ser presentades de forma electrònica en un termini de 7 mesos a partir de l'inici de la contractació, mitjançant el tràmit "Justificació de subvenció a empreses pel foment de l'ocupació 2023" a la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus, disponible a https://seu.reus.cat.
Participació