1 de 10
Santa Tecla 2023

La Baixadeta omple la Part Alta i demostra que Santa Tecla té planter

Les festes de Santa Tecla encaren una setmana plena d'actes, la major part tradicionals

La Baixadeta de Santa Tecla a Tarragona. | Josep M. Llauradó
per TarragonaDigital, Tarragona | 19 de setembre de 2023 a les 09:22 |
Eren dos quarts de set del vespre i a les escales de la Catedral no hi cabia ni una agulla. Ni a les escales, ni tampoc a les immediacions de la plaça de les Cols, amb tot de gent esperant una de les cites ja imprescindibles del calendari tecler: la Baixadeta, amb l'Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet i les versions petites dels Gegants Moros, Negritos i Vells, així com la Cucafereta.


 
D'aquesta manera ha començat la setmana clau de la festa major de Tarragona, que ja viu de ple una celebració esperada, aquests dies dedicada als més petites, avui amb la Baixadeta i demà dimarts amb el Seguici petit. També, l'activitat Santa Tecla a les Escoles, que des de la setmana passada se celebra en diferents escoles amb múltiples elements del Seguici, per tal de compartir l'afició local pel bestiari popular.


També l'Entradeta de Músics va envair aquest diumenge els carrers de la Part Alta tot emulant els seus companys grans. Si bé les versions familiars de la cultura popular local són molt més noves que les originals, mica en mica s'han anat fent un lloc no tan sols entre la canalla sinó també entre aquells que prefereixen un ambient més distès, lliure d'aglomeracions i altres incomoditats. Això sí: l'Amparito Roca no hi falta, i és precisament això el que no paren de cantar molts tarragonins i visitants, ja acostumats a la banda sonora de les festes.
Participació