IMATGES: Torredembarra i el Baix Penedès s'emporten la pitjor part de la pluja de matinada

Al municipi del Baix Gaià s'han acumulat, segons dades d'estacions particulars, fins a 114 litres per metre quadrat

Imatge de les inundacions i destrosses a Torredembarra.
Imatge de les inundacions i destrosses a Torredembarra. | Ajuntament de Torredembarra
20 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:23h
L'episodi de pluges d'aquest dimarts, 19 de setembre, ha tingut un finalintens durant la matinada d'aquest dimecres que ha afectat principalment municipis del Tarragonès, BaixGaià i el BaixPenedès i ha obligat a activar l'alerta INUNCAT. Torredembarra ha estat un dels pobles que ha patit més les conseqüències dels aiguats i, de fet, a les dues de la matinada havien descarregat fins a 85 litres per metre quadrat, dels quals 52 només en 30minuts.

Això ha provocat talls de llum i inundacions, les quals el consistori està treballant per solucionar i tornar a la normalitat. Durant tot l'episodi, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya s'han acumulat fins a 93,2 litres per metre quadrat a Torredembarra, tot i que algunes estacionsparticulars han registrat fins a 114 litres.

Després, el front s'ha anat desplaçant cap al BaixPenedès, on també ha deixat problemes degut a la seva intensitat. A més a més, l'espectacle al cel ha estat considerable, amb una llampegada de categoria que ha deixat imatgesespectaculars des de l'Ebre fins a la costa penedesenca.

El 112 ha rebut 22 trucades per aquest episodi de pluges durant la matinada de dimecres, la majoria de les quals des del Tarragonès i el BaixPenedès. Per municipis, el Vendrell i Torredembarra han estat els més afectats i els que han emès més trucades derivades d'incidents provocats per la pluja.