1 de 10
Obres

L'Ajuntament de Reus assegura que no s'han detectat «irregularitats» a l'obra de la Hispània i manté el calendari

La CUP havia anunciat que l'Agència de Residus de Catalunya confirmava «el contingut» de la seva denúncia on s'apuntaven irregularitats en el projecte pel que fa a la gestió de residus

El projecte tirarà endavant segons l'ajuntament reusenc. | Jordi Olària Gras
per TarragonaDigital, Reus | 20 de setembre de 2023 a les 16:59 |
El projecte de construcció a l'antiga Hispània de Reus continua sumant capítol a l'estira-i-arronsa que l'Ajuntament i la CUP protagonitzen des de fa mesos. Si tot just durant el matí d'aquest dimecres, 20 de setembre, els cupaires anunciaven que l'Agència Catalana de Residus (ACR) havia confirmat "el contingut" de la seva denúncia on s'apuntaven "irregularitats" en el projecte pel que fa a la gestió de residus, el consistori hores després ho ha negat.

Des de l'Ajuntament de Reus asseguren que "una vegada analitzat l'informe i consultada l'ARC", l'agència "en cap cas detecta irregularitats en la gestió prèvia del subsol". Davant d'aquest panorama, el consistori manté el calendari previst a l'antiga Hispània perquè consideren que l'informe "en cap cas comporta un endarreriment de l'inici de les obres".


"L'ARC únicament ha demanat complementar l'informe presentat per l'Ajuntament amb nous càlculs" exposa el consistori, afegint que l'informe de l'agència apunta que "el risc per a la salut humana és acceptable d'acord amb els escenaris d'obra i de futur residencial".

El projecte no es paralitza


Un altre dels arguments que els cupaires han exposat aquest matí ha estat l'increment del cost de l'obra per la "contractació de serveis externs especialitzats", una afirmació que l'ajuntament ha explicat que "ja està contemplada en els pressupostos de l'empresa municipal" i, per tant, no tindria cap afectació.


Així doncs, sembla que el projecte no es paralitzarà, tal com han demanat reiteradament els cupaires, i és que l'Ajuntament de Reus ha afegit que "ja ha encarregat a l'empresa responsable de l'informe —externa a l'adjudicatària— que aporti les dades el més aviat possibles", un tràmit que creuen que podria estar enllestit en dues setmanes.

Sí que, segons assumeix el consistori, l'ARC afegeix condicionants en el seu darrer informe els quals apunten que "tenen a veure amb la fase d'excavació i moviment de terres", tot i que asseguren que o bé "són compartits o ja estaven previstos per Reus Mobilitat i Serveis, promotora del projecte de l'aparcament soterrani".


El projecte de l'antiga Hispània contempla la construcció de dos blocs de pisos de protecció oficial i un pàrquing subterrani. El maig passat, el consistori va adjudicar a l'empresa Garcia Riera la construcció dels edificis i l'aparcament per gairebé 23.000.000 d'euros.
Participació