1 de 10
BAIX PENEDÈS

El Vendrell aspira a recuperar la Bandera Blava per a les tres platges del municipi

Inspectors de l'ADEAC han visitat aquest dimecres les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs

L'Ajuntament del Vendrell vol recuperar la distinció Bandera Blava per a les tres platges del municipi. | Cedida
per TarragonaDigital, El Vendrell | 21 de setembre de 2023 a les 12:15 |
El Vendrell vol recuperar la distinció de la Bandera Blava, després d'uns anys sense tenir-ne. En aquest sentit, l'Ajuntament vendrellenc ha presentat la sol·licitud per a optar-hi i les platges de la capital del Baix Penedès han passat la inspecció de l'ADEAC (Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor).

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha recordat que "vam anunciar que les platges del Vendrell recuperarien la Bandera Blava i ja estem tramitant aquesta certificació que reconeix la qualitat ambiental i dels serveis de les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs".


Així, aquest dimecres, els inspectors de l'ADEAC han visitat les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, que seran les que optaran a la certificació de qualitat de Bandera Blava.
 

Fa 35 anys que el Vendrell va rebre la primera Bandera Blava

Les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre per primera vegada el certificat de Bandera Blava l'any 1988 i estan certificades amb l'ISO 9001:2015 (qualitat) i l'ISO 14001:2015 (ambiental), que avaluen la gestió dels serveis i de les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra.

 
L'Ajuntament del Vendrell va iniciar el mandat passat la naturalització de les platges, entenent que aquestes són un espai natural i com a tal s'han de tractar, minimitzant l'impacte antròpic i les afectacions. Amb aquest propòsit l'any 2021 es va aprovar el Pla de Gestió del Litoral, amb una diagnosi i una planificació per recuperar el sistema litoral.


Seguint aquesta planificació, pròximament el Ministeri per a la Transició Ecològica executarà el projecte de construcció dunar al llarg del front marítim, amb elements vegetals i captadors de sorra per capturar-la i preservar-la contra els temporals i la transgressió marina.

Per la seva part, el Departament de Medi ambient i Sostenibilitat de la Generalitat intervindrà l'espai natural de les Madrigueres, amb un projecte de renaturalització en aquests moments pendent de licitar l'execució.


Molt destacat també és el projecte finançat amb fons Next Generation de naturalització i millora de l'entorn del Riuet, amb la finalitat de reduir l'impacte ambiental i millorar l'accessibilitat i els serveis.
També hauries de llegir
Fa 16 setmanes

Neixen les tortugues careta del niu de Coma-ruga

Participació