1 de 10
Santa Tecla 2023

Ple al quatre: les colles castelleres de Tarragona completen els seus pilars caminant

La diada de la Mercè ha comptat amb castells de 7 i de 8 abans d'iniciar el recorregut tradicional entre el pla de la Seu i la plaça de la Font

L'enxaneta dels Xiquets de Tarragona, pujant al balcó de l'Ajuntament, després del pilar caminant. | Aina Gombau
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 24 de setembre de 2023 a les 16:47 |
Èxit assolit. Les quatre colles castellers de Tarragona han completat aquest diumenge una diada de la Mercè per recordar, tant per la quantitat de gent que omplia els carrers de la Part Alta com també perquè cap pilar caminant s'ha quedat a mig camí.

La plaça de les Cols, escenari de la diada, ha vist castells de 7 i de 8, en una diada senzilla l'endemà de Santa Tecla. Si els Xiquets ahir van poder afrontar el 4 de 9 amb folre, aquest cop han optat pel 3 -que ja havien completat ahir- i el 4 de 8. La Jove, aquest diumenge amb un 4 i un 5 de 8, ha donat per bons el 3 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles carregat i el pilar de 6 duts a terme aquest dissabte.


Pel que fa a les altres dues colles, Sant Pere i Sant Pau ha pogut coronar el 4 i el 5 de 7, el primer dels quals amb el pilar al mig, després que ahir oferissin la clàssica de 8. Per acabar, els Xiquets del Serrallo s'han hagut de conformar aquest diumenge amb un 4 de 7 i un intent desmuntat de 3 de 7, l'endemà d'haver pogut completar el seu primer 7 de 7 en els últims anys, i també un 5 de 7, en la diada de Santa Tecla.

Sigui com sigui, la majoria d'espectadors el que estaven esperant era la darrera fase de la diada: els pilars caminant, un tret característic de la festa major de Tarragona i que compta amb el recorregut més llarg d'aquesta modalitat castellera. Totes elles, apartant les aglomeracions, s'han pogut fer pas i, sense incidències remarcables, han pogut impulsar les seves enxanetes cap al balcó de l'Ajuntament, a la plaça de la Font, en el cas dels serrallencs amb doble celebració, ja que un any més, i ja en van 26, han pogut mantenir la ratxa. Amb el correfoc i la traca final, aquest diumenge a la nit finalitza la festa major.

 

El pilar dels Xiquets del Serrallo, abans de pujar les escales del pla de la Seu. Foto: Josep M. Llauradó

 
Participació