Queixes dels veïns dels barris marítims del Vendrell: «Ignorats i infravalorats»

Han fet arribar un dossier a l'alcalde i als regidors de la capital del Baix Penedès

Els veïns han enviat les seves queixes a tots els membres del plenari municipal.
Els veïns han enviat les seves queixes a tots els membres del plenari municipal. | Cedida
25 de setembre del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 16:41h

Veïns dels barris marítims del Vendrell han recollit 1.280 signatures per denunciar "els problemes que patim diàriament". En un comunicat, el grup de veïns ha explicat que han fet arribar el dossier amb tots els greuges a l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, així com a la resta de regidors que formen partit del consistori vendrellenc.

Entre les problemàtiques que els veïns denuncien hi ha la inseguretat ciutadana, l'estat i la neteja de la via pública, la gestió de la recollida de residus, el projecte del nou Riuet, la falta de senyal de televisió a la 'zona fosca' o la falta de festa major. En aquest sentit, asseguren sentir-se "ignorats i infravalorats".

En el dossier que han enviat al batlle i als regidors, els veïns afirmen que pateixen robatoris en el seus domicilis, amb "inacció de la policia". Així mateix, també denuncien atracaments en establiments, intimidacions de delinqüents als carrers i robatoris i destrosses en vehicles aparcats en la via pública.

En aquest sentit, també han afirmat que hi ha problemes amb les okupacions. Davant tot això, reclamen més presència policial als carrers. Una de les impulsores de la recollida de signatures explica en el comunicat que a casa seva han robat dues vegades en poc temps, alhora que ha denunciat un intent de robatori en la via pública a la seva germana.
 

L'estat de la via pública

Els veïns dels barris marítims del Vendrell es queixen també de l'estat de la via pública, assegurant que els carrers i places estan plens de brutícia, amb herbes, voreres en mal estat i clavegueram taponat amb sorra, amb potencial perill d'inundacions.

Així mateix, denuncien que els contenidors estan vells i obsolets. Sobre la neteja, també afirmen que durant els mesos d'estiu el problema s'agreuja.

Finalment, també mostren el seu rebuig al projecte del nou Riuet. En aquest sentit, asseguren que "hi ha coses més urgents", alhora que lamenten que no se'ls hagi consultat.