1 de 10
SANTA TECLA

Una dona ferida a la traca, l'«únic incident greu» durant les festes de Santa Tecla

El govern municipal es mostra satisfet de la festa major i rebutja les acusacions de "sanferminització"

Sandra Ramos, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, aquest dilluns. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 25 de setembre de 2023 a les 18:25 |
Una dona ferida durant la traca final de Santa Tecla ha estat l'únic "incident greu" de la festa major de Tarragona, segons ha explicat la consellera de Cultura, Sandra Ramos, en roda de premsa. "No es tem per la seva vida, però el seu estat és greu", ha afirmat la regidora, que ahir es va posar a disposició de la família.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació a l'empresa encarregada, Pirotècnia Martí, de Borriana, que ja havia muntat prèviament dues traques, ja que ha guanyat en tres ocasions el Concurs de Castells de Focs de Tarragona. La investigació pericial "ajudarà a determinar les causes", si bé Sandra Ramos ha comentat que l'acte "complia amb tota la normativa de seguretat".


Davant d'aquest escenari, la regidora ha explicat que "els accidents poden passar, el risc zero no existeix" i ha afegit que "no deixarem de fer espectacles pirotècnics perquè hi hagi accidents". De fet, Ramos ha comparat el cas amb els ferits que en alguna ocasió s'han produït durant les actuacions castelleres, i que aquests no han acabat provocant la cancel·lació de les diades.
 

No hi ha "sanferminització"

El grup municipal d'En Comú Podem plantejava aquest darrer cap de setmana un escenari de "sanferminització" de les festes, una opinió no compartida per l'executiu local. "Ha estat un gran èxit, com sempre", ha comentat la regidora en roda de premsa. "La massificació de la festa no ens preocupa", ha explicat, si bé ha assenyalat la Baixada de l'Àliga, un dels principals atractius en els últims anys, com un dels possibles focus d'actuació.


"A mi em preocupa veure canalla de 12 anys amb comes etílics o nens de 9 anys acompanyats per la seva germana de 14 a la Baixada de l'Àliga, que pateixen un atac d'ansietat", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que "hi ha una Baixadeta per la canalla, la Baixada és per als adults".

Pel que fa a la festa major, l'Ajuntament de Tarragona ha fet una bona valoració i destaca l'estrena del Parc del Francolí com a espai de concerts multitudinaris. El concert de The Tyets va arribar a acollir més de 12.000 persones. "Ens hem convertit en una festa de referència", ha indicat la consellera.

 

Ramos assegura que no ha rebut cap queixa formal sobre molèsties del públic al Seguici

Preguntada sobre les queixes de l'actitud d'alguna part del públic molestant el Seguici, fins i tot llançant gots a l'Àliga, Ramos ha expressat que no han rebut cap queixa "formal" en aquest sentit i ha advertit que aquest tipus de temes si es tracten es tractaran en la Comissió Assessora del Seguici.

"Qualsevol entitat té les portes obertes del despatx d'aquesta consellera, però Twitter és de les últimes vies per posar-se en contacte amb mi", ha dit.
Participació