1 de 10
Conca de Barberà

Vimbodí i Poblet viurà una nova edició del Vitrum, la Festa del Vidre Artesà

Ada Parellada serà nomenada Vidriera d'Honor de IX Festa del Vidre Artesà, en un acte que tindrà lloc diumenge a les 12.00h, a les Fonts del Gorg

Un artista treballant una escultura de gel en el marc de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum. | ACN
per Albert Oliva, Vimbodí i Poblet | 27 de setembre de 2023 a les 09:22 |
Vimbodí i Poblet es prepara per celebrar la IX edició de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum. Es podrà visitar el proper cap de setmana; el 30 de setembre i l'1 d'octubre. Com cada any, les persones visitants podran gaudir de demostracions d'elaboració de peces de vidre en diferents tècniques, dels reconeguts mestres vidriers Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon, el mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

Enguany, hi haurà l'exposició "Fons ceràmic: 20 anys de Terrània", a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. (c. Joan Griñó 2), com a artesania convidada en aquesta edició i com a celebració dels 20 anys d'aquest festival internacional. 

La IX edició de Vitrum es podrà visitar a partir de dissabte a les 10.00h, mentre que l'obertura oficial, a càrrec de Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, serà a les 11.30h, a la plaça Major, que clourà amb una visita a tots els espais de la festa i la signatura del llibre d'honor del municipi.
 

Ada Parellada, Vidriera d'Honor

Diumenge, Ada Parellada serà nomenada Vidriera d'Honor de IX Festa del Vidre Artesà, en un acte que tindrà lloc a les 12.00h, a les Fonts del Gorg.  Una hora abans, realitzarà una xerrada i demostració sobre conserves en fred.

Pels més petits, Vitrum acull propostes ben diverses: tallers creatius amb vidre, tallers de modelatge amb fang, contacontes, espai de jocs amb vidre reutilitzat...

Vitrum és la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya. Cada octubre, des de l'any 2014, el municipi de Vimbodí i Poblet aplega durant un cap de setmana vidriers d'arreu de l'estat que treballen aquest material de la manera tradicional i des de diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria... Uns i altres esdevenen els protagonistes del mercat artesanal, amb artesans de diversos oficis, i dels espectacles i demostracions a l'aire lliure o al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. La festa inclou, així mateix, altres activitats relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.
Participació