1 de 10
Televisió

La sèrie sobre Alexia Putellas, dirigida per la rapitenca Joanna Pardos, nominada als Emmy International

La directora ebrenca obté amb la nominació un aval internacional a la seva brillant trajectòria professional

Pardos, segona per la dreta, al costat d'Alexia Putellas, en la presentació del documental. | Cedida
per TarragonaDigital, La Ràpita | 27 de setembre de 2023 a les 18:54 |
La docusèrie de la futbolista Alexia Putellas, dirigida per la rapitenca Joanna Pardos, és una de les nominades als premis Emmy Internacional, que reconeixen els millors programes de televisió emesos i produïts fora dels Estats Units i es lliuraran a Nova York el 20 de novembre. Amb esta nominació, Pardos aconseguix fer un pas més en la seva brillant trajectòria com a directora i obté un reconeixement internacional que avala la seva vàlua professional i el seu talent, reconegut ja en l’àmbit estatal per altres premis anteriorment, com dos premis Ondas, al 2018 amb la serie Radio Gaga, i al 2016 pel Foraster. 

Pardos també ha dirigit el documental Bruixes, la Gran Mentida, emès al programa Sense Ficció de TV3; la sèrie Pioneras, sobre dones pioneres de la història, també la sèrie històrica Dia cero; Auténticos, així com diferents reportatges per al programa Thalassa i 30 Minuts de TV3, entre altres.

  Com en altres edicions, els Emmy Internacionales tenen gran presència de programes llatinoamericans i hi ha almenys un nominat en cadascuna de les 14 categories, procedents sobretot del Brasil (7 candidatures), seguits per Mèxic (4) i l'Argentina (4), a més d’Espanya (1) i Portugal (1).

'Alexia. Labor Omnia Vincit' (Alexia: El treball sempre triomfa) és l'única candidatura d'Espanya en esta 51 edició del certamen i competeix pel premi al millor documental esportiu al costat de la mexicana "30 Dies per a guanyar", l'australiana "Harley & Katya" i la sud-africana "Two sides".


El documental sobre Putellas, jugadora del Barcelona i única futbolista a guanyar dues vegades la Pilota d'Or, segueix a l'esportista durant 2022 i mostra els seus moments àlgids i altres menys agradables, com el conflicte amb la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) o una lesió.
Participació