1 de 10
Judicial

El govern de la Canonja decideix retirar-se del cas d'IQOXE tres anys després de l'explosió

El ple va ratificar la postura de l'alcalde Roc Muñoz

Una imatge d'arxiu d'IQOXE, posterior a l'explosió | ACN
per TarragonaDigital, La Canonja | 29 de setembre de 2023 a les 09:28 |
La Canonja no continuarà personant-se en el cas judicial que investiga l'explosió d'IQOXE, el 14 de gener de 2020, en aquest mateix municipi. Aquest dijous al vespre, el ple va ratificar la decisió de l'alcalde, Roc Muñoz, amb els 10 vots a favor del PSC, que hi té majoria absoluta, les 2 abstencions de Som Poble i 1 vot en contra d'ERC.

I és que segons l'alcalde la seva presència en el cas judicial ja no seria necessària donat que ja hi ha qui defensa els interessos públics: la Fiscalia. Així ho va comentar durant una sessió en què es va referir a un informe de l'advocat contractat pel consistori, Pere Lluís Huguet, ara diputat al Congrés espanyol pel Partit Popular.


En aquest informe, que ha avançat Porta Enrere, el lletrat assegura que es genera una "duplicitat" en la defensa de l'interès públic i per això recomana finalitzar la implicació de l'Ajuntament en aquest cas, a l'espera de la sentència.

Tres anys després d'Iqoxe


Tot plegat es produeix tres anys i mig després d'un accident que va causar la mort de tres persones, així com ferits i danys materials de diversa consideració. Només dues setmanes després, el ple de la Canonja es reunia per aprovar per unanimitat personar-se a la causa, de la qual ara es retira.


La decisió del PSC de la Canonja ha estat rebuda amb desconcert no només des del mateix municipi sinó també des de Tarragona, ciutat que va patir -als barris de Ponent- les conseqüències d'un accident del qual encara se n'està investigant les causes. Per ara, el govern de Rubén Viñuales manté la personació en el cas, si bé ha canviat d'advocat a un de la seva confiança, David Rocamora.
Participació