1 de 10
Animals

Reus organitza una caminada canina per fomentar la tinença responsable

La sortida es farà dissabte 7 d'octubre, a les 10.30 hores, des de la Plaça M. Àngels Ollé, i comptarà amb un recorregut de 4,5 quilòmetres

Diferents persones passejant els seus gossos pel bosc | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 3 d'octubre de 2023 a les 13:37 |
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Reus organitza aquest dissabte, 7 d'octubre, una caminada canina popular amb motiu del Dia Mundial dels Animals. Sota el lema "Gaudeix de cada passeig amb responsabilitat", l'activitat té l'objectiu de sensibilitzar els propietaris de gossos sobre la necessitat d'adoptar comportaments cívics i respectuosos i de prendre consciència de la tinença responsable dels animals de companyia.

La sortida es farà a les 10.30 hores de la Plaça M. Àngels Ollé, davant de l'Escola Mowgli de Reus, amb un recorregut de 4,5 quilòmetres per la Boca de la Mina i per les Rutes Reus. Es tracta d'un itinerari de dificultat baixa i, per tant, apte per a tota la família. Les inscripcions s'han de fer a través del següent enllaç, ja que la passejada estarà limitada a 100 inscripcions.

 

Sorteig entre els participants

A l'inici de la caminada, es repartirà un kit per als gossos que inclou una ampolla per remullar els orins i un portabosses per a recollir els excrements. L'organització muntarà una font d'aigua i un abeurador per als animals. Es recomana als participants portar una ampolla d'aigua per poder-la reomplir i menjar.

En finalitzar el recorregut, se sortejarà un obsequi entre els participants per gentilesa de KIWOKO. També, hi haurà estands de les entitats animalistes Canicat, Última llar i Reus Gats i de la IV Canicròs de Reus.

 

Tinença responsable i civisme

El regidor responsable de l'àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha posat de manifest que aquesta activitat focalitza en els "comportaments cívics que han d'acompanyar la tinença responsable dels animals i en fomentar els hàbits de conducta cívics per millorar la convivència".

La iniciativa forma part del pla d'accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus que la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat porta a terme al llarg de tot l'any amb, entre altres accions, la commemoració i adhesió a jornades de reivindicació internacional com és el Dia Mundial dels Animals.
Participació