1 de 10
Esports

Reus acollirà més d'un miler de gimnastes al VII Trofeu Ciutat de Reus

Destaca la presència al torneig per segon any consecutiu de l'exgimnasta Almudena Cid

L'esdeveniment esportiu portarà unes 2.500 persones a Reus. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 9 d'octubre de 2023 a les 11:20 |
Aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 d'octubre, la Secció de Rítmica de l'Associació Esportiva Pare Manyanet, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus, organitza el VII Trofeu Ciutat de Reus de Gimnàstica Rítmica al Pavelló Olímpic de la ciutat. A aquest esdeveniment esportiu hi prendran part unes 1.100 gimnastes procedents de 71 clubs de 8 comunitats autònomes de tot l'Estat espanyol.

L'organització d'aquesta edició aspira a consolidar aquesta competició com una referència dins l'àmbit estatal, combinant l'activitat esportiva amb un ambient lúdic. L'objectiu principal és proporcionar a les gimnastes l'oportunitat de realitzar els seus exercicis sense la pressió associada a les competicions oficials organitzades per la Federació Catalana de Gimnàstica Rítmica i la Real Federación Española de Gimnasia.


Les categories que participaran inclouen conjunts de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, júnior i sènior de copa base i absolut, així com competicions individuals. Un aspecte destacat és la presència per segon any consecutiu de l'exgimnasta Almudena Cid, que estarà present durant la jornada de dissabte del trofeu. Aquest any, també es comptarà amb les actuacions de nou dels divuit conjunts que actualment competeixen en l'àmbit nacional en primera categoria, afegint un nivell d'excel·lència a la competició.

Vessant solidari del trofeu


L'esdeveniment esportiu disposarà de cinc tapissos, quatre per a sessions d'entrenament i un a la pista central. Tant les gimnastes com els espectadors podran seguir els resultats dels exercicis a través de pantalles situades a peu de pista. A més, s'habilitarà una àrea de 'village' amb diversos proveïdors de material específic per a la pràctica de la gimnàstica rítmica. Es preveu la presència de més de 2.500 persones a la ciutat, incloent-hi gimnastes, famílies i acompanyants.


A més de l'aspecte esportiu, com en edicions anteriors, el torneig incorpora una dimensió solidària col·laborant amb la Càtedra del Dolor Infantil URV - Fundación Grünenthal del Dr. Jordi Miró "Borremos el dolor infantil". Aquesta entitat té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar la societat sobre el dolor crònic infantil.
Participació