Reus es desfà de la pista de gel i crea un 'espai màgic de Nadal' a la plaça Llibertat

Reus Promoció i Reus Cultura impulsaran enguany activitats per a tots els públics: actuacions musicals, tallers, l'arribada dels patges reals i la recollida de cartes, entre d'altres

Llums de Nadal a la plaça del Mercadal
Llums de Nadal a la plaça del Mercadal | Laia Solanellas
11 d'octubre del 2023
Actualitzat el 17 de novembre a les 16:39h
L'Ajuntament de Reus apostarà enguany per una campanya de Nadal més tradicional i enfocada al públic familiar. Així s'ha explicat aquest dimecres 11 d'octubre a la Taula de Comerç i al Consell de l'Agència Reus Promoció.

Des de Reus Promoció i Reus Cultura s'està treballant conjuntament per impulsar un 'espai màgic de Nadal' a la plaça Llibertat amb activitats per a tots els públics, com ara actuacions musicals, tallers, l'arribada dels patges i els emissaris reials i la recollida de cartes, entre d'altres. Aquest conjunt d'accions vol ser un nou revulsiu tal com va ser, en el seu dia, la pista de gel.

Es tracta d'una proposta nadalenca més vinculada a la tradició local, que serà més sostenible i accessible per a tothom, tant per a la ciutadania reusenca com per a les persones que visiten la ciutat des de diferents punts de Catalunya.
 

Adeu a la pista de gel

La decisió de prescindir de la pista de gel artificial respon a l'elevat consum energètic que suposava la instal·lació. La refrigeració necessària per mantenir-la, en un clima mediterrani i amb temperatures elevades com les que estem vivint, hauria de ser intensiva en termes de consum d'energia, pel qual no seria sostenible des d'un punt de vista ambiental.

La pista de gel deixarà de protagonitzar el Nadal a la plaça de la Llibertat  Foto: Cedida



Des del govern municipal es considera que cal apostar per canvis en la campanya nadalenca per continuar consolidant l'atractiu de Reus com a capital comercial de la Catalunya sud. Enguany, la Campanya de Nadal s'iniciarà el divendres 24 de novembre i s'allargarà fins al 7 de gener de 2024.