1 de 10
Transport

Reus amplia els horaris i serveis de bus amb motiu de Tots Sants

L'1 de novembre hi haurà un bus gratuït i amb una freqüència de 10 minuts que connectarà el Cementiri amb la zona del Pi del Burgar

El servei de Bus ReusTransport habilitarà un dispositiu especial amb motiu de Tots Sants | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 27 d'octubre de 2023 a les 06:00 |
L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha programat un dispositiu especial amb motiu de la celebració de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus.

Del pla per enguany, en destaca novament un pla d'aparcaments que contempla l'habilitació de nous espais d’aparcament; el servei especial de transport públic a través de l'empresa municipal Reus Transport i l'ampliació d'horaris per tal de disposar de més temps per poder fer la visita al recinte funerari.


Avui divendres 27 d'octubre i el dijous 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obrirà les portes de manera ininterrompuda entre les 9 i les 18.30 hores. Els dies 28, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’ampliarà l’horari i el recinte s’obrirà de 7 a 18.30 hores.
 

Servei especial ReusTransport

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9 hores i el finalitzarà a les 19 hores.


El diumenge 29 d'octubre també es podrà agafar la Línia 32, els horaris de la qual es poden consultar a la Guia General. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de ReusTransport.

Excepcionalment, el dia 1 de novembre, es posarà en funcionament un servei especial gratuït, amb motiu de la celebració de Tots Sants, que tindrà sortida des de la zona d’aparcament situada al costat de l’Institut Pi del Burgar, que unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada al polígon Granja Vila, que estarà degudament senyalitzada. 


A més, la Línia 35 funcionarà durant tot el dia. El servei s'iniciarà a les 8.52 hores, amb la primera sortida des de la parada Oques 2, i acabarà a les 19.11 hores amb l'última sortida des del Cementiri fins a Oques 3.

Aparcaments habilitats

Per tal de millorar l’aforament a l’interior, no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Cal destacar, però que, les persones amb mobilitat reduïda, tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri, tant a la part de l'entrada principal del Cementiri, així com a l'entrada de la zona nord.


S'habilitaran també nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. Els espais per aparcar són els següents:
  • Aparcament a tocar de l’entrada principal del Cementiri General de Reus amb un total de 200 places.
  • Aparcament a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc on es recomana la utilització les zones d’estacionament dels carrers i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància cantonada amb C/Diversitat amb 112 places. Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.
 
  • Nou aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri, també s’habilita puntualment, amb un total de 100 places.
  • Aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar. Aproximadament unes 200 places. Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia d'autobús que tindrà parada a l’Avinguda Marià Fortuny.
 

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. Enguany, també tindrà com a funció essencial la regulació del moviment de persones a les dues entrades al cementiri.

També, la jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposarà de sis vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat a qui ho requereixi.

Ofrena de Tots Sants

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il·lustres de la ciutat.

Durant el matí del dia de Tots Sants, la música rebrà els visitants amb un duet de violoncels -entrada principal- i dos violins ubicats en la part més nova del recinte funerari.
Participació