Tot a punt al Morell per a la Festa Major de Sant Martí

El programa d'actes, amb una vintena de propostes, comença aquest cap de setmana amb diverses activitats prèvies

Imatge d'arxiu de la cercavila de Capgrossos del Morell.
Imatge d'arxiu de la cercavila de Capgrossos del Morell. | Cedida
03 de novembre del 2023
El Morell ho té tot a punt per a al celebració de la Festa Major d'Hivern del municipi, que se celebra del 9 al 13 de novembre en honor a Sant Martí. El programa festiu, que enguany és un homenatge al 10è aniversari del Ball de Capgrossos Petits del Morell, inclou una vintena d'activitats, que manté actes tradicionals i que suma algunes novetats.

En aquest sentit, el regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell, Miquel Roig, ha assenyalat que "aquesta és una Festa Major que, pràcticament en un 80%, està organitzada per les entitats i associacions del poble, la qual cosa fa que la ciutadania se la senti molt seva".
 

El programa festiu

Els actes centrals de la Festa Major se celebraran entre el 9 i 13 de novembre, tot i que aquest cap de setmana, del 3 al 5 de novembre, s'han programat diversos actes previs per escalfar motors. Entre ells hi ha una caminada, organitzada per l'associació excursionista Quartdora, un concert vermut amb Carles Belda i el Conjunt Badabadoc i la presentació del llibre 'Lo Carrasclet' a la Biblioteca Montoliu.

El plat fort d'aquests actes previs serà la cercavila del 10è aniversari del Ball de Capgrossos Petits dels Morell, que tindrà lloc dissabte al matí, a partir de les 10.30 hores, amb la participació de diverses colles convidades. El Ball estarà acompanyat dels Martinets de l'Escola Municipal de Música del Morell.

Una de les novetats d'enguany és la 1a Gimcana de Tractors, que tindrà lloc diumenge 5 de novembre, de 10 a 13 hores. El regidor Roig ha explicat que "és una activitat que esperem que tingui bona acollida i que ens permeti veure aquests vehicles que tan integrats tenim al nostre dia a dia al camp d'una forma diferent i divertida".
 

Roger Catà Plana, pregoner d'enguany

El tret de sortida oficial a la Festa Major el donarà, dijous dia 9, el pregó, que anirà a càrrec de Roger Catà Plana, la setena generació de la família que treballa al camp i que porta oli d'olives morellenques arreu del món. En el mateix acte es farà també la 6a Recepció de Martins i Martines.

Divendres, com és tradicional, serà el moment de la cercavila i, al vespre, el concert de Sant Martí, amb Dalton Bang, Buhos i DJ Aleix Ballester. Dissabte hi haurà exposició de vehicles clàssics i, al migdia, l'espectacle de carrer per a tots els públics 'Tomasa, la xatarrina' i un concert vermut.

Dissabte 11 de novembre, a les 18 i a les 21 hores, concert i ball de nit amb l'orquestra interanacional 'Maravella', correfoc i, ja entrada la matinada, nit de versions amb el grup Ready to Rock.
 

Els darrers actes de la Festa Major

​L'endemà, diumenge 12 de novembre, matinades traguejades, l'ofici en honor a Sant Martí i el tradicional seguici cerimonial, el vermut de Festa Major i un concert de tribut a Queen amb 'The Show Must Go On'. "Hem fet una gran aposta per diversos estils musicals, i en tres dies es poden trobar propostes per a tots els gustos", ha detallat Roig.

I per tancar la festa, dilluns hi haurà Divertiland de Festa Major i màgia de primer nivell amb 'Strafalari', un espectacle del Mag Lari. La programació festiva s'arrodinarà diumenge 19 de novembre amb una nova edició de la cursa solidària Hol·la Genís i l'espectacle de titelles 'La Caseta de Xocolata'.

Totes les entrades es poden comprar a través del següent enllaç i a l'oficina del Centre Cultural, de 16 a 20 hores. Més informació al 977 84 21 76.