1 de 10
Alt Camp

Arriba a Tarragona la preestrena de la pel·lícula sobre el músic vallenc Robert Gerhard

Es tracta de 'Revolutionary Quartet. L'enigma Gerhard', un documental dirigit per Xavier Bosch i Josep Badell

Imatge d'arxiu de Robert Gerhard | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 3 de novembre de 2023 a les 12:36 |
La pel·lícula documental 'Revolutionary Quartet. L'enigma Gerhard', dirigit per Xavier Bosch i Josep Badell, es preestrenarà dijous 9 de novembre a les 18.30h a l'Auditori Diputació de Tarragona. Serà la primera i única vegada que es podrà veure a la demarcació de Tarragona, abans de l'estrena, prevista per al 23 de novembre a TV3. El documental, produït per Trementina Produccions i coproduït amb TV3, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

El documental rescata de l'oblit la figura de Robert Gerhard, el compositor vallenc que va fer evolucionar la música des de la clàssica fins a l'electrònica. El Quartet Gerhard, el quartet de corda de prestigi internacional que porta el nom del compositor, serveix de narrador de la història d'aquest explorador, injustament desconegut.


Gerhard, nascut a Valls el 1896 i exiliat a Cambridge el 1939, està considerat el compositor més destacat de Catalunya i un dels més importants de la segona meitat del segle XX, en tant que pioner de la música electroacústica. Les seves creacions electròniques han estat a l'arxiu de la Biblioteca de la Universitat de Cambridge durant dècades. El seu descobriment significa un abans i un després en la història de la música.

La preestrena de la pel·lícula documental comptarà amb la participació dels directors, Xavier Bosch i Josep Badell, i també amb l'actuació del Quartet Gerard. També hi assistirà la presidenta de la Diputació de Tarragona, així com altres representants de la institució i d'altres ens locals i entitats del Camp de Tarragona.


Donat que l'aforament és limitat, les persones interessades a assistir a la projecció 'Revolutionary Quartet. L'enigma Gerhard' han d'enviar un correu electrònic a [email protected].
Participació